İlim Yayma Cemiyeti 65. Kuruluş Yıl Dönümü

İlim Yayma Cemiyeti 65. Kuruluş Yıl Dönümü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: (4)- "Sizler birer ahlak abidesisiniz. İtikadi noktada sağlamsınız. İbadette, inanıyorum ki sağlamsınız. Muamelatta, inanıyorum ki sağlam ve güçlüsünüz. Bundan taviz vermemeniz lazım. Örnek gençler olmanız lazım. Çünkü unutmayın kar

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Paralel Yapı'ya kaptırılan her bir masum evladın vebalini taşıdıklarını belirterek, "Biz, daha fazla çalışarak, hizmet gerçekleştirerek, imkan oluşturarak evlatlarımızın bu tür şer şebekelerinin içine düşmesinin önüne geçmek mecburiyetindeyiz." dedi.

Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen İlim Yayma Cemiyeti 65. Kuruluş Yıl Dönümü Töreni ve 61. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "rabia"ları olan 4 unsuru hatırlattı.

Gençlerin örnek olmasını isteyen Erdoğan, "Sizler birer ahlak abidesisiniz. İtikadi noktada sağlamsınız. İbadette, inanıyorum ki sağlamsınız. Muamelatta, inanıyorum ki sağlam ve güçlüsünüz. Bundan taviz vermemeniz lazım. Örnek gençler olmanız lazım. Çünkü unutmayın karşımızda çok daha fazla insana ulaşan, çok daha fazla yurt açan, ev açan, faaliyet yürüten yapı var. Şu an onlar aşıldı, hamdolsun. Paralel Yapı'ya kaptırılan her bir masum evladımızın vebali bizlerin üzerindedir. Biz, daha fazla çalışarak, hizmet gerçekleştirerek, imkan oluşturarak evlatlarımızın bu tür şer şebekelerin içine düşmesinin önüne geçmek mecburiyetindeyiz." diye konuştu.

- "Rehavet dönemi olmasın"

İlim Yayma Cemiyeti ve aynı çizgide faaliyet gösteren kuruluşlar için bugünlerin rehavet dönemi olmamasını isteyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İmam hatiplerde okuyan öğrencilerimizin, diğer meslek liseleri, diğer liselerde okuyan yavrularımızın durumu ortada. Onlara sahip çıkacağız. Sadece imam hatiplerde 600 binden 60 bine düştüğümüz dönemi düşünün. Kahrolmuştuk. Zulümdü. O okulların kapısındaki yavrularımız neler çektiler. Ama şimdi 1 milyon 207 bin sadece imam hatipli var. Nereden nereye. Hamdolsun. Ve sizler diğer orta ve liselerdeki arkadaşlarınızla, bu işi çok daha ileri inşallah, taşıyacaksınız. Yani kapalı sistem değil, açık sistemle onlarla da irtibatlarınızı, ilişkilerinizi geliştireceksiniz. Her şehrimize üniversite kurduk. Bu üniversiteleri kurmamız çok önemli. Asıl bu üniversitelere gelen öğrencilerle ne kadar yakından ilgileniyoruz, onu konuşmamız lazım. İnancını, tarihini, kültürünü, medeniyetini bilen evlatlarımızdan oluşan, karşımda görüyorum, Asım'ın neslini yetiştiremezsek, yaptığımız onca yolun, onca hastanenin, onca hizmetin ne anlamı var ki. Her şey insan için. Şüphesiz ki her şey sizler, bizler için. Her şey insanlığa ait. Eğer biz evlatlarımıza doğruyla yanlışın, iyi ile kötünün, çirkin ile güzelin, hak ile batılın farkını öğretemiyorsak, iman ve amel bakımından onları olgunlaştıramıyorsak neyin mücadelesini veriyoruz ki?"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mehmet Akif Ersoy'un "Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem/Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem/Biri ecdadıma saldırdı mı, hatta boğarım/Boğamazsın ki! Hiç olmazsa yanımdan kovarım/Üç buçuk soysuzun ardından zağarlık yapamam" dizelerini hatırlatarak, "Zağarlık ne biliyor musunuz? Köpeklik yapamam." dedi.

Erdoğan, şiirin "Hele hak namına haksızlığa ölsem tapamam/Doğduğumdan beridir, aşığım istiklale/Bana hiç tasmalık etmiş değil altın lale/ Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum?/Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boyunum!/ Kanayan bir yara gördüm mü yanar ta ciğerim, onu dindirmek için kamçı yerim, çifte yerim!/ Adam aldırmada geç git diyemem, aldırırım. Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım!/ Zalimin hasmıyım amma severim mazlumu/İrticaın şu sizin lehçede manası bu mu?" dizelerini de okuyarak, "İşte Asım'ın nesli burada. 'Nasıl olmam gerekiyor diyorsanız?' Bu mısralarla kendinizi tanımlayacaksınız. İnşallah, böyle bir nesil." değerlendirmesinde bulundu.

- "Kaderin üstünde bir kader vardır"

Yeni nesillerin bu anlayışla yetiştirilmesine başlanmadığı müddetçe görevlerini yapmış olmayacaklarını vurgulayan Erdoğan, "Birileri bizleri karalamak, çalışmalarınızı gölgelemek, ak sicilimize kara çalmak için elbette elini arkasına koymayacaktır. İnanın bana bu yazılanların, çizilenlerin, söylenenlerin zerre kadar önemi yoktur. At bir kenara, bas üstüne." ifadelerini kullandı. Erdoğan, gençlere "Kaderin üstünde bir kader vardır. Olay bu kadar" diye seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Şayet biz bunlara kalsaydık, bugün değil Cumhurbaşkanı, muhtar bile olamazdık. Şimdi her ay yüzlerce, binlerce muhtarımızı Cumhurbaşkanlığı Külliyemizde ağırlıyor, birlikte bize bu sözü söyleyenlere hak ettikleri dersi veriyoruz hamdolsun. Geçen hafta itibariyle şu ana kadar Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde 10 bin muhtarımızı ağırladık. 52 bin muhtarımız var. İnşallah onları orada ağırlayacağız. Çünkü aslolan milletin gönlüne girip, giremediğimizdir. Köşe yazarı yazmış, yazmamış. Ne yazarsan yaz, hiç önemli değil. İngiliz şöyle yazmış, Alman böyle yazmış, Amerikalı şöyle yazmış. Ne yazarsanız yazın. Halk ne diyor, hak ne diyor? Aslolan budur.

Biz görevimizi yapmaya devam edeceğiz. Milletin gönlüne girmişseniz yanlışlar düzeltilir, noksanlar tamamlanır, menzile adım adım yaklaşılır. Ama orada tutunamamışsanız dünya kadar imkanınız da olsa beyhude.Yıkılıp gitmeye, unutulmaya mahkumsunuz demektir. İlim Yayma Cemiyetimizin de aynı amaç doğrultusunda faaliyet gösteren teşekküllerimizin de, milletimizin gönlünün baş köşesinde olduğunu çok iyi biliyorum. İlim Yayma Cemiyetimizin çalışmalarına, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da destek olmaya devam edeceğim. Bir kez daha kuruluşumuzun 65. yıl dönümünün hayırlı olmasını diliyorum. Bugüne kadar cemiyet çatısı altında çaba gösteren herkese şükranlarımı sunuyorum. Edebiyete irtihal eden büyüklerimize tekrar Allah'tan rahmet diliyorum. Şu anda, bu kongre öncesi hizmet veren kardeşlerimizi tebrik ediyorum Yeni dönemde görev alacak kardeşlerime de şimdiden başarılar diliyorum."

(Bitti)

İlim Yayma Cemiyeti 65. Kuruluş Yıl Dönümü

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.