İlk dilekleri "Suriye'de barış" oldu

İlk dilekleri "Suriye'de barış" oldu
Ortaokul öğrencileri, başlattıkları "İyilik Atölyesi" Projesi kapsamında daha önce hiç doğum günü kutlayamayan Suriyeli iki çocuk için okulda eğlence düzenledi- Suriyeli iki kardeş, doğum günü pastasındaki mumları üflerken "Suriye'de barış olsun" dileğind

İZMİR (AA) - HALİL ŞAHİN - İzmirli ortaokul öğrencileri, daha iyi bir dünya için başlattıkları "İyilik Atölyesi" Projesi kapsamında Suriyeli iki kardeşe, unutamayacakları bir doğum günü kutlaması yaptı.

Suphi Koyuncuoğlu Ortaokulu öğrencileri, ülkelerindeki savaş nedeniyle İzmir'e gelen, eğitimleri yarım kalan ve zor şartlarda yaşayan iki Suriyeli akranına mutlu bir gün yaşattı.

Suriye'den 8 ay önce gelen ve daha önce hiç doğum günü kutlayan 10 yaşındaki İbrahim Tammo ve 12 yaşındaki ağabeyi Muhammed Tammo'yu okullarına davet eden öğrenciler, onlara hem bir ilki yaşattılar, hem de dünyada savaşın dışında kardeşliğin de bulunduğunu gösterdiler.

Balonlarla süslenen okulda müzik eşliğinde eğlenen çocuklar, daha sonra üzerinde Arapça "İyi ki doğdunuz" yazan doğum günü pastasını kesti, kendileri için hazırlanan hediyeleri kabul etti.

İbrahim Tammo, AA muhabirine yaptığı açıklamada, savaş nedeniyle ülkelerinden ayrılmak zorunda kaldıklarını belirtti. İlk kez yeni yaşının kutlandığını aktaran Tammo, "İlk kez doğum günü partim oldu. Çok güzeldi. Hediyelerimden biri bisikletti, kullanmasını bilmiyorum ama yavaş yavaş öğrenirim. Bu kutlamayı düzenleyenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Tammo, pastanın üzerindeki mumu üflerken de "Suriye'de barış olmasını dilediğini" ifade ederek, ülkesindeki arkadaşlarını, akrabalarını özlediğini söyledi.

Ağabeyi Muhammed Tammo da Suriye'de birinci sınıfı bitirdiğini, ancak savaş çıkınca eğitiminin yarıda kaldığını belirterek, kardeşinin barış dileğine katıldığını ifade etti.

-"Öğrenciler karşılıksız iyilik yapıyor"

Okulun müdür yardımcısı ve İyilik Atölyesi projesinin koordinatörü Yeliz Ünal, öğrencilerin akademik başarısı kadar evrensel ahlaki değerleri kazanmasını da önemsediklerini aktararak, bu amaçla karşılıksız iyilik yapmanın vereceği mutluluğu öğrenmeleri için "İyilik Atölyesi"ni oluşturduklarını anlattı.

Ünal, projede neler yapılacağını ilettiklerinde tüm öğrencilerin katılmayı istediğini belirterek, "Önce hiç tanımadıkları insanlara kartpostal yolladılar. Karşılık beklemedikleri için isimsiz olarak yazdıkları kartları Sayın Cumhurbaşkanımıza, şehit ailelerine, onkoloji servisinde tedavi görenlere, çocuk esirgeme kurumlarına kartlar yolladılar. Sadece 'Bizim için değerlisiniz, yüzünüzdeki gülümseme' eksik olmasın yazdık. Öğrencilerimiz karşılıksız iyilik yapmanın ne demek olduğunun farkında vardılar." dedi.

Çocukların da ilgisiyle projeyi daha da geliştirmeye karar verdiklerini aktaran Ünal, "Aylık iyilik hareketi belirliyoruz. Nisan ayının konusu çocuklara yardım oldu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olması nedeniyle. Türkiye'nin kucak açtığı Suriyeli çocuklar için ne yapabiliriz diye düşündük. Onlara savaşı unuttukları, dünyada barışın, kardeşliğin olabileceği günleri görebilecekleri bir gün yaşatmak istedik." değerlendirmesinde bulundu.

Ünal, projeden sonra öğrencilerde olumlu davranışların geliştiğini, okulda kavga gibi şiddet olaylarının azaldığını kaydederek, çocuklarda iyi örnek olmak, doğru davranışlar sergilemek gibi bir bilinç oluştuğunu sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.