Emre Tanrıver

Emre Tanrıver

İLK GECE HEYECANI

İLK GECE HEYECANI

Konyaspor, 2012’de temeli atılan stadına Balıkesirspor maçıyla kavuştu. Yeni stat gerçekten muazzam. Yapımda emeği geçen herkese ne kadar teşekkür etsek azdır bu yüzden. Yalnız bu mükemmel stada ve bu kaliteli kadroya taraftarın daha çok destek vermesi lazım. Eski stat olsa tribünler full gözükürdü ama 42 bin kişilik yeni statta tribünlerde büyük boşluklar oluştu. Konyaspor yönetimi bu sezon kombineleri gayet ucuz tuttu. Taraftarların vakit kaybetmeden passolig ve kombine alması lazım. Oyuncular sahaya çıkarken statta Şampiyonlar Ligi müziği çalıyorsa ve hedef gerçekten Avrupa kupalarına katılmaksa o tribünler ne olursa olsun dolmalı. Burada taraftara büyük iş düşüyor. Umarım ilerleyen haftalarda taraftar takımına daha çok sahip çıkar.

Geçelim maça. Konyaspor karşılaşmaya geçtiğimiz haftaki Eskişehirspor maçı gibi istekli başladı. Daha ilk dakikalarda gol de bulabilirdi. Neyse ki daha sonra Torje mükemmel bir golle perdeyi açtı. İşte o dakikadan sonra Balıkesirspor için maç bitti. Önümüzde oturan Balıkesirspor yöneticileri bile inançlarını kaybedip, kendi aralarında umutsuzca konuşmaya başladı. Öyle ki Balıkesirspor Başkanı Tuna Aktürk, nasıl olduysa basın tribününe kadar gelen kendi taraftarıyla sözlü olarak sert bir şekilde tartışmaya girdi. Diğer yöneticiler olmasa iş yumruklaşmaya kadar gidebilirdi.

Torku Konyaspor’da özellikle değinmek istediğim üç oyuncu var.

Ömer Ali Şahiner: Takımla birlikte iyi bir sezon öncesi geçirdi. 21 yaş altı milli takımında da çok iyi maçlar çıkardı bu sezon. Balıkesirspor karşısında da canla başla mücadele etti. Fiziğini geliştirdiği takdirde ilerde çok daha iyi yerlere gelmesi yüksek ihtimal. Bu sezon Djalma ile kıyasıya bir rekabete girecek. Bu yüzden Djalma’nın yeri garanti değil bence. Forma aslanın ağzında.

Ali Çamdalı: Orta sahayı adeta tek başına sürklase etti. Konyaspor’daki en iyi maçlarından birini çıkardı. İkili mücadelelerde tam da olması gerektiği gibi, topa karşı sert oynadı. Torje ile birlikte sahanın en iyi oyuncusuydu.

Gabriel Torje: Ve tabi ki Torje... ‘Rumen Messi’ kuşkusuz Süper Lig’in en iyi transferlerinden biri. Torje 3 büyüklerden birine transfer olmuş olsa ve aynı şekilde 2 haftadır gösterdiği performansı gösterse bütün gazete manşetlerini süslerdi kuşkusuz. Türkiye liginin üstünde bir futbolcu olduğunu henüz 2 haftada gösterdi. Attığı jeneriklik gol şimdiden yılın golü olmaya aday. Haftalar geçtikçe eminim daha da iyi olacaktır. Ama en önemlisi Torje’nin kiralık olması. Yönetim elini çabuk tutup sezon bitmeden bonservisini almalı. Yoksa sezon sonunda Torje’nin talipleri artar ve transfer zora girer.

Transfer’in son günü Inter’den alınan Vid Belec’e ilk maçında fazla iş düşmedi. Bu yüzden olumlu ya da olumsuz bir yorum yapmak iyi olmaz. Kaya iyileşene kadar kaleyi koruyacaktır. Daha sonra da Mesut Bakkal yabancı kontenjanını da göz önüne alıp bir karar verir.

Konyaspor yeni stadında güzel bir oyunla taraftarına 3 puan hediye etti. Yeni stattaki ilk maç olması nedeniyle hem taraftarda hem de biz basın mensuplarında, deyim yerindeyse ‘ilk gece heyecanı’ vardı. Konyaspor sayesinde ilk geceyi kazasız belasız atlattık. Darısı diğer gecelerin başına…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emre Tanrıver Arşivi
SON YAZILAR