'İlk günkü aşkla millet hizmetini vermeye başlıyoruz'

'İlk günkü aşkla millet hizmetini vermeye başlıyoruz'
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Yıldırım, "(Bismillah) diyerek, ilk günkü aşkla yeni dönemde millet hizmetini vermeye başlıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun." dedi

Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkanı seçilmesi ve Başbakan olarak görevlendirilmesinin ardından partisinin ilk grup toplantısına katıldı.

Başbakan Yıldırım, sözlerine, "Çok değerli dava arkadaşlarım, misafirlerimiz, saygıdeğer hanımefendiler, değerli basın mensupları; 'Bismillah' diyerek, ilk günkü aşkla yeni dönemde millet hizmetini vermeye başlıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun" diyerek başladı.

Yeni hükümetin kurulduğunu biraz önce ilan ettiklerini anımsatan Yıldırım, yeni hükümetin ülkeye ve millete hayırlı olmasını diledi.

Yıldırım, "Cenabı Mevlam yeni dönemde güzel hizmetleri insanımıza, milletimize yapmayı bizlere nasip eylesin." diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:

"Kıymetli yol arkadaşlarım, sizlerle birlikte aynı yolda omuz omuza yürümek benim için şereflerin en büyüğüdür en onurlusudur. Türkiye'ye hizmet etmek bize Allah'ın en büyük lütfudur. AK Parti'nin temsil ettiği büyük emaneti, sorumluluğu bize veren Rabbime hamdediyorum, şükrediyorum.

"21,5 milyon vatandaşın oyunu alan bir Cumhurbaşkanının millete karşı sorumluluğu var"
Başbakan Yıldırım, "Milletime soruyorum, 21,5 milyon vatandaşın oyunu alan bir Cumhurbaşkanı ne yapacak; millete karşı sorumluluğu var. 'Ben sorumsuzum' diyemez. Siyasi sorumluluğu var. İşte Cumhurbaşkanımız da bu siyasi sorumluluğun gereğini yapıyor." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, konuşmasına şunları kaydetti:

"Seçimle işbaşına geçmiş cumhurbaşkanının milletiyle ilişkisindeki fiili durumunu anayasaya uygun hale getirmek, biz AK Parti grubunun en önemli işidir, boynunun borcudur. Bu sadece cumhurbaşkanımızın meselesi değil, bu Türkiye Cumhuriyetinin gelecek meselesidir."

Yıldırım, "Cumhurbaşkanı'mız, Cumhuriyet tarihinde ilk defa milyonlarca vatandaşımızın oylarıyla seçilmiş cumhurbaşkanımızdır. Bu gerçeği bazıları kabul etmese de cümle alem, dost düşman, herkes bunu böyle biliyor, böyle kabul ediyor." dedi.

"Kimse Türkiye Cumhuriyeti ile bilek güreşine tutuşamaz"


"Paralel örgüte karşı da mücadelemiz, hiç ama hiç kararlılıktan taviz vermeden devam edecek." diyen, Başbakan Yıldırım, "Kimse Türkiye Cumhuriyeti ile bilek güreşine tutuşamaz. Tek devlet vardır, tek vatan vardır, tek bayrak vardır, tek millet vardır." şeklinde konuştu.

"Dostlarımızın sayısını artırıp, düşmanlarımızın sayısını azaltacağız"
Başbakan Yıldırım, "Coğrafyamızda yaşanan karışıklıklar tabiatıyla Türkiye'nin bölgedeki konumunu ve önemini daha da artırıyor. Bunun bilincindeyiz. Bu bilinçle ne yapacağız; yapacağımız çok basit, dostlarımızın sayısını artıracağız, düşmanlarımızın sayısını azaltacağız." dedi.

"Biz hatırlı çevrelere boyun eğen bir parti değiliz"


"AK Parti yeri geldi vesayet odaklarının tehditiyle karşı karşıya kaldı, partimizi kapatmaya kalktıklarında karşılarında Erdoğan ve yol arkadaşları vardı." diyen, Başbakan Yıldırım, "Biz hatırlı, etkili çevrelere boyun eğen, onların işaretleriyle istikamet belirleyen bir parti değiliz." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.