İlk Kar Erzurum'da Yağdı

İlk Kar Erzurum'da Yağdı
Türkiye'de şehir merkezine ilk kar Erzurum'da yağdı.

Anadolu'nun zirvesi Erzurum'da iki gündür aralıklarla etkili olan yağmur, gece saatlerinde hava sıcaklığının sıfırın altında 1 dereceye düşmesiyle yerini kar yağışına bıraktı.Eylül ayında Erciyes, Munzur, Kösedağ, Arkut Dağı gibi yüksek kesimlere kar yağmıştı. Kent merkezi olarak mevsimin ilk karını ise Erzurumlular karşıladı.Kentte gece saatlerinde başlayıp sabah saatlerinde etkisini artıran kar yağışı sebebiyle cadde ve sokaklar beyaza bürüdü. Güne kar yağışıyla uyanan Erzurumlular, erken kar yağışının şaşkınlığını yaşadı.Palandöken Kayak Merkezinde de kar kalınlığı 12 santimetre olarak ölçüldü.

Kartalkaya'ya da mevsimin ilk karı yağdı 
Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Kartalkaya'nın yüksek kesimlerine mevsimin ilk karı yağdı.
Bolu'ya yaklaşık 45 kilometre uzaklıktaki ve Köroğlu Dağı'nın bin 850 ile 2 bin 200 metre rakım kuşağında bulunan Kartalkaya Kayak Merkezinde, dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yerini hava sıcaklığının eksi 2 dereceye düşmesiyle gece kar yağışına bıraktı.Kar yağışı nedeniyle kayak merkezinin yüksek kesimleri beyaza büründü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.