İlk kazma vuruldu

İlk kazma vuruldu
Konyalıların merakla beklediği ve kamulaştırması yılan hikâyesine dönen Buğday Pazarı YHT Garı’nda çalışma başladı. AK Parti Milletvekili Ziya Altunyaldız, “Garlar kanı pompalayan merkez görevi görüyor. Bu açıdan gar Konya için bir misyondur” dedi

TOPLAMA VE DAĞITIM GARI

Yeni YHT Garı inşaatında ilk çalışmalar başladı. Konya’nın vitrinine ve demiryolu ulaşımına yeni bir boyut kazandıracak olan gar; Eski Buğday Pazarı’ndaki alanda yükselecek. 2018 yılı içerisinde tamamlanması öngörülen gar şehri demiryolu ulaşımında bir merkez haline getirecek. Yeni Gar; hem Konya-Ankara ve Konya-Eskişehir YHT hatlarının hem de Konya-Karaman-Ulukışla-Yenice ve Kayseri-Aksaray- Konya-Seydişehir-Antalya hatlarının toplama ve dağıtım garı olacak.

69 MİLYON TL’YEMÂL OLACAK

75 bin metre karelik bir alanda 29 bin 500 metre kare bina toplam inşaat alanı bulunan projede TCDD ofisleri, yemekhane, toplantı ve eğitim salonu, gişeler, teknik depolar gibi idari alanlar bulunacak.  Ticari alanlarında bulunacağı yeni garda, restoran, kafe, banka, PTT, dükkân, acente, büro, VIP ve CIP salonları, 117 araçlık, kapalı otopark alanları da bulunuyor. İntim İnşaat ve Altındağ İnşaat ortaklığında yapılacak projenin ihale bedeli ise 67 milyon TL.

“YENİ GAR KONYA İÇİN BİR MİSYONDUR”

Konya’nın merkez şehir olma görevini gar ile taçlandırdığını ifade eden Milletvekili Ziya Altunyaldız, “Demiryolunda hem yolcu taşımacılığı hem de Konya üretiminin denize ulaşması noktasında adımlar atılıyor. YHT Garı projemizin inşaat süreci başladı. Bu çok önemli bir gelişme. Çünkü garlar misyondur, önemli merkezlerdir. Garlar kanı pompalayan merkez gibidir. Konya’mıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.  (Muhammed Esad Çağla)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.