Murat Dönmez

Murat Dönmez

İlk maç tat vermedi...

İlk maç tat vermedi...

Özlemle beklenen sezonun ilk maçında umduklarımızdan daha çok , bulduğumuzla yetindik.

Çok farklı bir Torku Konyaspor bekliyordum açıkçası. Yönetimin geçen sezon elde edilen 8.'lik sonrasında daha üst sıralar hedefi belirlemesi ve sözde ona göre transfer yaptık açıklamalarının ardından beklentilerin yükselmesi,  başta ben olmak üzere maçı izlemeye gelen 20 bine yakın taraftarda da sukutu hayale uğrattı diyebiliriz.

Nasıl bir takım, nasıl bir organizasyon anlamam mümkün değil.

Kendi saha ve seyircisi önünde sezonun ilk maçına çıkan  bir takım böyle merhaba dememeliydi. Sonuca bakarak yazmıyorum bunları. T.Konyaspor, galip de gelseydi bu karşılaşma sonrasında da yazacaklarımız üç aşağı beş yukarı böyle olacaktı.

Karşılaşmanın 30. dakikasında  Vukoviç'in orta sahadan Kaleci Kaya'ya geri pas atması ne kadar kötüyse, taraftarın da futbolcusunu ıslıklaması o kadar kötüydü. Orta sahadan geriye atılan pas, takımın kendisine güven duymamasının nedenidir. Aykut Kocaman'ın geçen sezon geldikten sonra uyguladığı top bende kalsın mantığı ile 2 yan bir geri pas uygulaması yaptırması kimseye seyir zevki tattırmamıştı. Mutlaka ki; sezonun ilk maçı. Hazırlık maçları gibi olmaz. Puan mücadelesinin hırsı farklı olur. Bunlarının hepsini kabul ediyoruz. Ancak, korkak, ileri gidecek gücü olmayan bir takımın hele hele rakibi konumunda bulunan bir takım karşısında bu kadar aciz düşmesi herkesi endişeye sevk etti.

Akhisar karşısındaki T.  Konyaspor tat vermedi, açıkçası güven vermedi. Bu takım ilerleyen günlerde ne yapar merak konusu.  Bana göre Volkan Fındıklı,  Vedat Bora, Mehmet Uslu ile bu iş yürümez. Yeni gelenler arasında sadece  Alban Meha ve sonradan oyuna giren Halil İbrahim biraz olsun diğerlerine göre istekli ve arzuluydu. Halil İbrahim'in oyuna girmesi, kendi hırsını takım arkadaşlarında yansıtması apaçık belli oldu. Diğerlerine gelince, sıcak havanın da etkisiyle maç bitse de gitsek gibiydi.

Aykut Kocaman'ın bilgi, birikim ve tecrübesini takım üzerinde daha etkin kılması faydalı olacaktır. Kendi saha ve seyircisi karşısında atılan beraberlik golüne bu kadar sevinmesi de dikkatlerden kaçmadı.

Neredeyse başta 3 büyükler olmak üzere, Antalyaspor'un da getirdiği Samuel  Eto'o ile birlikte yıldızların rol aldığı Hasan Doğan sezonunda  Konyaspor'un ışığı ne kadar belli olur onu önümüzdeki haftalar gösterecek. Mutlaka ki, takım kimliğine bürünmüş olan ekipler başarılı olur. Onun da baş sorumlusu Aykut Kocaman'dır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Dönmez Arşivi
SON YAZILAR