"İlk Madalyasını 3-4 Ay Çantamda Taşıdım"

"İlk Madalyasını 3-4 Ay Çantamda Taşıdım"
- Zihinsel engeline rağmen başladığı cimnastikte 7 yılda 32 madalya kazanan Filiznur İmer, sporculuğunun ardından oynadığı reklam filminde de herkesin beğenisini kazandı- Filiznur'un annesi Süreyya İmer:"Birçok engelli ailesine sesleniyorum, hayal etmek b


İZMİR (AA) - ALİ KORKMAZ - Zihinsel engeline rağmen başladığı cimnastik sporunda 7 yılda 32 madalya kazanan Filiznur'un annesi Süreyya İmer, "Birçok engelli ailesine sesleniyorum, hayal etmek başarmanın yarısıdır, biz hayal ettik ve başardık. Onlar da başarabilir. Filiznur bu kadar zor bir çocukken biz başardıysak, onların başarmaması gibi bir durum yok." dedi.

Süreyya İmer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Filiznur'un 19 aylıkken rahatsızlanmaya başladığını, zihinsel engel ve otizm tanısının 24 aylıkken konduğunu söyledi. İlk teşhisin ardından zor bir süreçten geçtiklerini aktaran İmer, şöyle konuştu:

"6,5 yaşında sporla tesadüfen tanıştık. Hayatımızda spora yer verme gibi bir düşüncemiz, planımız yoktu. Filiznur, 6,5 yaşında cimnastiğe başladığında çok zor bir çocuktu. Koşmakta zorlanan, iki adım atıp düşen, komutlara uymayan bir çocuktu. İlk 1 yılımız 1-2 dakika süren, saniyelerle antrenmanlarla geçmişti."


- "Madalyayı herkese gösteriyordum"


İmer, Filiznur'un cimnastikte başarılı olduğunu kaydederek, "Normal çocuklarla aynı seviyeye geldi, cimnastik yapmaya başlamasının ardından 1 yılın sonunda kontrol yarışması olmuştu. Grubunda 1. oldu ve madalya kazanmıştı. 3-4 ay boyunca madalyayı hep çantamda taşıdım. Yastığımızın altına koyduk, herkese madalyayı gösteriyordum. Cimnastiğe başladıktan sonra 7 yılda 32 madalyaya ulaştık." şeklinde görüş belirtti.

"Ben ona inandım, Filiznur her zaman bana güvendi. O güveni ondan hiç eksik etmedim." diyen İmer, "Buradan birçok engelli ailesine sesleniyorum. Hayal etmek başarmanın yarısıdır, biz hayal ettik ve başardık. Onlar da başarabilir. Filiznur bu kadar zor bir çocukken biz başardıysak, onların başarmaması gibi bir durum yok. Özel çocukların ailelerinden tek istediğim çocuklarına güven versinler, onların arkasında dursunlar ki onlar da bize zamanla meyvesini veriyor zaten." ifadelerini kullandı.

Filiznur'un sporda daha fazla geliştirilebileceğini aktaran İmer, "Normal sporcularla kamplara davet edilebilir. Dünya çapında sporcularımız var, Tutya Yılmaz benim çok beğendiğim ve başarılı bir sporcu. Filiznur, Tutya Yılmaz gibi bir sporcu olamayacak ama onunla beraber yarışabileceğini düşünüyorum. Büyük hayaller ama olmayacak şeyler de değil." diye konuştu.


- Reklam filmi


Filiznur'la rol aldıkları Türk Telekom'un reklam filminde kendisinin çok heyecanlı olduğunu, Filiznur'un kendisini sakinleştirdiğini belirten İmer, şunları söyledi:

"İlk başta çok heyecanlandım, biraz da kaygılandım Filiznur için ama onun rahat etmesi benim için daha önemliydi. Benim gibi sevgiyle çabalayan annelere ve Filiznur gibilere ilham vereceğini düşündüğüm için kabul ettim. İnanılmaz keyifliydi. Hala izledikçe tüylerim diken diken oluyor, ben bile bu kadarını hayal etmiyordum."


- Filiznur İmer: "Cimnastiği çok seviyorum"


Filiznur İmer de zor bir spor olmasına rağmen çok sevdiği cimnastiği yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Reklam filmi çekimlerinde zorlanmadığını aktaran Filiznur, "İnşallah bir daha teklif gelir." ifadesini kullandı.

Reklam filmi çekimlerinden sonra bazı dizi film setlerine giden Filiznur, Ebru Gündeş ve Gülben Ergen'le de tanışmak istediğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.