İlk mahsul arpa satıldı

İlk mahsul arpa satıldı
Konya Ovası'nda 2016 hasat sezonunun ilk mahsul arpa satışı, Konya Ticaret Borsası (KTB)’nda düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

2016-17 sezonu hububat alımına dualarla başlayan Konya Ticaret Borsası, ilk mahsulün satışını Elektronik Satış Salonu'nda açık artırma usulü ile gerçekleştirdi. KTB Elektronik Satış Salonu'nda gerçekleşen satışta, alıcılar ilk mahsulü alabilmek için birbirleriyle yarıştı. Yılın ilk mahsul arpasını, 2.30 TL fiyatla satın alan Ünkon Tarım Şirketi'nden Ünal Ünsal ve yılın ilk mahsul arpasını satan Meram Kayhüyük Mahallesinden Süleyman Uyanık’ı Borsa Meclis Başkan Yardımcısı Bayram Akan ve Meclis Üyesi Muhittin Doğan tebrik etti.
Meclis Başkan Yardımcısı Bayram Akan yaptığı açıklamada, “Yağışsız geçen kış aylarının ardından Nisan ve Mayıs aylarında etkili olan yağışların verim ve kalitede etkili olmasını bekliyoruz. Hububatta geçen yıl rekoltenin yüksek olması 2016 yılı beklentilerini yükseltmişti ancak tahminler bu yıl rekoltenin geçen yıla oranla düşüş göstereceği yönünde. Bu nedenle hasat döneminin tüm üretici, tüccar, sanayici ve tüketiciler adına hayırlı geçmesini diliyorum” dedi.
2016 yılının ilk arpasını borsaya getirmekten çok mutlu olduğunu belirten çiftçi Süleyman Uyanık ise, “Yılın ilk mahsulünü satmaktan çok mutlu olduğunu ve tüm çiftçilerimiz için bereketli bir hasat dilediğini” ifade etti.
Sezonun ilk mahsul arpasını satın alan Ünal Ünsal de, “Sembolik olarak satın aldıkları ürünün Konya Ovasında başlayan hasadı temsil ettiğini ve ilk mahsul satışının hem satıcı hem de alıcı için anlamlı. Çünkü; üreticiler borsaya ilk ürünü getirebilmek için, tüccarlar ise gelen ilk ürünü satın alabilmek için tatlı bir rekabete giriyor” ifadelerini kullandı.
Yılın ilk mahsul arpasını satın alan tüccara ve satan çiftçiye Konya Ticaret Borsası tarafından hediyeler verildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.