Murat Baydar

Murat Baydar

İlk yarıda ne yaptık? 2.yarıda ne yapabiliriz?

İlk yarıda ne yaptık? 2.yarıda ne yapabiliriz?

TorkuKonyasporumuz ilk yarıya 41981 kişilik Konya Büyükşehir Belediyesi Torku Arena Stadı’nın devreye girmesi ile artı bir motivasyon ve güç ile lige Bismillah demişti, Başkanımız Ahmet Şan da 50 puanlık bir hedef ortaya koymuştu. Mesut Bakkal Hoca ile lige başlıyorduk. Ayrıca Rumen oyuncular CiprianMarica İspanya takımı Getafe’densatın alınmış, GabrielTorje İtalya Serie A takımı Udinese’den kiralanmış, Bulgar santraforDimitarRangelov İsviçre Ligi’nden Luzern’den satın alınmış, geçen sezon harikalar yaratan Belaruslu oyuncumuz AliaksandrHleb ile sözleşme yenilenmiş, yine geçen yıl takımın en büyük hücum güçlerinden Angolalı star DjalmaCamposPortekiz takımı Porto’dan 1 yıl daha kiralanmış, Benjamin FuchsManisaspor’dan, Uğur İnceman Antalyaspor’dan, Barış Örücü Denizlispor’dan, Özgür Özkaya Elazığspor’dan, Volkan Fındıklı Anadolu Selçukspor’dan alınmışlardı. İç transferde ise Hasan Kabze, Ali Çamdalı, kaleci Kaya Tarakçı, Mehmet Güven ve Ali Turan’ın da sözleşmeleri uzatılmıştı. Hr şey güllük gülistanlık olarak görülüyordu.

Ancak evdeki hesap çarşıya uğramamış daha lig başlamadan katıldığımız Ankara TSYD Kupası Kupayı kazanmamıza rağmen takımın en iyi oyuncuları DjalmaCampos, Hasan Kabze ve CprianMarica’nın  sakatlanmasıyla sevinç değil tam bir cenaze evi, bir yıkım pozisyonuna bizi sokmuştu, nitekim lige de DjalmaCampos ve Hasan Kabze’nin eksikliği ile başlamıştık ilk oynadığımız maçta Eskişehirspor ile Eskişehir’de öyle bir ilk yarı oynadık ki 1-0 önde de kapattık ilk yarıyı. Bir daha da o oynadığımız ilk yarıdaki futbolu hiçbir maçta oynayamadık. 2.yarıda hakem Abdülkadir Bitigen’in de yardımıyla Eskişehirspor bizi 2-1 mağlup etmiş ve lige kötü bir giriş yapmıştık. Daha sonra Konya’da Balıkesirspor’u 2-0 yendik, Sivas’la Sivas’ta 0-0 berabere kaldık 3 maçta 4 puan yine de iyi idi,  ancak 4.haftadaki Konya’daki Kayseri Erciyes maçı mutlaka ve mutlaka kazanılmalıydı çünkü Erciyesspor geçen yıl olduğu gibi bu sezonda tam tamına rakibimizdi; ancak kazanılmadı o maç 1-1 berabere kaldık. Bence ilk yarıda kendi sahamızda 4 galibiyet 2 beraberlik ve 2 yenilgi almamıza rağmen iç sahamızdaki en büyük kayıp bu beraberlikti, diğer 3 takım Başakşehirspor, Galatasaray ve Beşiktaş bizim rakiplerimiz değildi. Ayrıca bu maçtan sonra Romanya Milli Takımı maçına giden CprianMarica milli maçta sakatlanmış ve ilk yarı bitene kadar da ayağını topa sürememişti.

Fenerbahçe ile 5.hafta’da İstanbul’da karşılaştık 1-1’lik beraberlik sağladık ardından Bekir İrtegün Fener’den kırmızı kart gördü ancak bu fırsatı kalecimiz Kaya Tarakçı’nın hayatının en kötü maçını oynaması yüzünden 2-1 kaybettik. Ardından Başakşehirspor’la Konya’da en kötü oyunumuzu oynadığımız maçlardan birinde 0-0 berabere kalıyorduk. 7. haftada İstanbul’da Kasımpaşa’ya 2-0 yeniliyorduk ve 7 maçta alınan 6 puan yüzünden Mesut Bakkal hoca istifa ediyordu. Aykut Kocaman ile 8.haftadaki Kardemir Karabükspor maçına başlıyor ve son dakikada 10 kişiyle Ömer Ali Şahiner’in golüyle Karabükspor’u 1-0 yeniyor ve yeniden ümitleniyorduk. Ancak Trabzon’da Trabzonspor’dan 3-2’lik mağlubiyet almamız hiç iyi olmamıştı çünkü Trabzonspor Konyaspor’la oynadığı maça kadar sadece Mersin İdmanyurdu’nu 3-1 yenebilmişti, yani 2.galibiyeti bizden alıyordu. Ardından Gaziantepspor’u Konya’da 2-0 yenip yükselişe geçiyorduk, Akhisar Belediyespor’la 0-0 berabere kalıp Mersin İdmanyurdu’nu da Konya’da 2-0 yenip puanımıza da 16 yapınca herkes UEFA şarkıları söylüyordu, herkesin ağzı kulaklarındaydı herkes etrafına gülücükler saçıyordu.

13 Aralık Cumartesi günü  Galatasaray’la karşılaşıyorduk herkes Konyaspor kesin kazanır diye o maça gitmiş ve 37 bin 100 kişi tribünleri doldurmuştu ancak Galatasaray bizi 5-0 yenip mucize yaratıyordu, ardından Gençlerbirliği’nden de Ankara’da 5-0’lık bir yenilgi ile Beşiktaş’a Konya’da 2-1 yeniliyorduk ve 16.hafta maçında Rize’de Çaykur Rizespor’la 1-1 berabere kalıp ilk yarıyı 17 puanla -9 averajla ligin an az gol atan (14 gol) takımı  olarak 12.sırada tamamlıyorduk. Düşme barajındaki takımlarla sadece 3 puan farkımız ile 2.yarıya başlıyoruz.

 

       2.yarı öncesi mutlaka ve mutlaka takımımızın bir sağbek, bir solbek, bir stoper, bir orta saha ile bir yabancı ve bir yerli pivot tipinde forvet oyuncularına ihtiyacımız bulunmakta. Transfer komitemiz 1-2 oyuncu alacağız demesine rağmen bunun yeterli olmayacağını ve bu ligin bu yıl çok çok zorlu olduğunu kendileri de bilmektedir. Gereğini yapacaklarından hiçbirimiz endişe duymamalıyız çünkü onlarda Konya’lıdır ve o insanlarında işi gücü Konya’dadır küme düşmeyi kimse istemez hele ki yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla, futbolcu kardeşlerimiz hiç istemezler.  Her şey inşallah Konyasporumuzun lehine olacaktır mutlu günler yakındır ve Konyasporumuz da tektir, bizler de sonuna kadar onun yanındayız.

Selam ve sevgilerimle

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Murat Baydar Arşivi
SON YAZILAR