İLK YARININ ARDINDAN

İLK YARININ ARDINDAN
Sezonun ilk haftalarında inişli-çıkışlı bir grafik çizen Atiker Konyaspor, son haftalarda toparlansa da devreyi mağlubiyetle tamamladı. Bu sezon 3 kulvarda mücadele eden ve bunun yorgunluğunu hisseden yeşil-beyazlılarda, yeni transferler de beklenen katkı

Spor Toto Süper Lig’de ilk devre heyecanının sona erdiği 16 haftanın ardından Atiker Konyaspor, istediği kapanışı gerçekleştiremedi. İlk yarının son maçında deplasmanda Akhisar Belediyespor’a 1-0 mağlup olan yeşil-beyazlılar, 24 puanda kalarak sıralamada 7. basamağa geriledi. Tarihinin en önemli sezonlarından birini yaşayan Atiker Konyaspor, ilk kez üç kulvarda mücadele ettiği bir ilk yarıyı geride bıraktı.

3 KULVARI KALDIRAMADI

Son 2 yılda teknik direktör Aykut Kocaman ve ekibiyle büyük bir çıkış yakalayan Konyaspor, tarihinde eşine rastlanmayan bir başarı elde etti. Oturmuş kadrosu ve sistemiyle tüm spor kamuoyunda ses getiren yeşil-beyazlılar, 2015-2016 sezonuna da oldukça iddialı başladı. Ancak üst sıralarda olması beklenen temsilcimizin ilk periyotta 3 kulvarı birden kaldıramadığı net bir şekilde görüldü.

AVRUPA YORGUNLUĞU

Sezona büyük ölçüde kadrosunu koruyarak başlayan, bunun yanında da 4 oyuncuyu kadrosuna katarak güçlenen yeşil-beyazlı ekip, aynı oyun sistemiyle lige giriş yaptı. Futbolseverlerin büyük bir heyecanla beklediği Konyaspor, ilk yarıda istediği futbolu sahaya yansıtamayarak beklenen sonuçları alamadı. Özellikle UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele ettiği haftalarda ligde oldukça kötü bir performans sergileyen yeşil-beyazlı ekipte yorgunluğun ön plana çıkması da alınan sonuçlarda etkili oldu.

REKOR KAÇTI, SERİ BOZULDU

Konyaspor için ilk 9 hafta sallantılı geçti. 9. haftada Bursaspor deplasmanında 2-0 mağlup olan yeşil-beyazlılar, sonraki haftalar form yakaladı. Bursaspor maçından sonra 6 hafta kaybetmeyen Anadolu Kartalı, bu süreçte Kasımpaşa, Gaziantepspor, Alanyaspor ve Kayserispor’u mağlup etti, Osmanlıspor ve Karabükspor ile berabere kaldı. Temsilcimizin 6 maçlık sıkışı, 16. haftadaki Akhisar Belediyespor’a 1-0 kaybetmesiyle son buldu. Konyaspor kazandığı takdirde 27 puana ulaşıp kulüp tarihinin ilk yarı puan rekorunu kıracaktı.

SIRALAMA AYNI

16 hafta süren ligin ilk yarısını 7. sırada bitiren Atiker Konyaspor, geçtiğimiz sezonun 16. haftasında da 7. sıradaydı. Bu sezon 16 maçta 6 galibiyet, 6 beraberlik, 4 mağlubiyet alan temsilcimiz, 2015-16 sezonunun ilk 16 haftasında 7 galibiyet, 5 beraberlik ve 4 yenilgi alarak 26 puan toplamıştı. Bu sezon 20 gol atıp 16 gol yiyen yeşil-beyazlılar, geçtiğimiz sezon 19 gol atıp 20 gol yemişti.

YENİLER YETERSİZ KALDI

Atiker Konyaspor’un sezon başında kadrosuna kattığı oyuncular, ligin ilk yarısında beklenen katkıyı sağlayamadı. Standard Liege’den transfer edilen Deni Milosevic, Süper Lig’de 16, Avrupa’da 6, Türkiye Kupası’nda 1 maça çıktı. UEFA Avrupa Ligi’nde Braga karşısında Konyaspor’un Avrupa’daki ilk golünü atan 21 yaşındaki futbolcu, kulüp tarihine geçse de, genel olarak vasatı aşamadı. Genç orta saha, 23 maçta 1 gol atıp 3 de asist yaptı. Aarhus’tan takıma katılan Danimarkalı Jens Jonsson da ilk yarıda beklenen katkıyı sağlayamadı. 3 kulvarda toplam 16 karşılaşmaya çıkan Jonsson, yaptığı kritik hatalar yüzünden Aykut Kocaman’dan kesik yedi. Ali Turan’ın sakatlanması ve Abdülkerim Bardakçı’nın formsuz oluşuyla son maçlarda stoperde görev yapan defansif orta saha oyuncusunun Türkiye Kupası’nda 1 asisti bulunuyor. Gol yollarındaki problem nedeniyle transfer edilen Rumen futbolcu Ioan Hora da, tıpkı vatandaşı gibi sakatlıklarla boğuştu ve katkı sağlayamadı. Ligde 7, Avrupa’da ve kupada 3’er maça çıkan Hora, yalnızca Türkiye Kupası’nda 1 gol ve 1 asist yaparak skora katkı sağladı. Anadolu Selçukspor’dan transfer edilen genç stoper Can Demir Aktav da yalnızca kupa karşılaşmalarında şans buldu. (Seda Erciş)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.