İlke'nin Hedefi Tüm Yarışlarda Madalya

İlke'nin Hedefi Tüm Yarışlarda Madalya
- Modern Pentatlon Dünya Kupası'nda gümüş madalya kazanan İlke Özyüksel: "Hedefim, 2020 Tokyo Olimpiyatları'na kadar gireceğim tüm yarışmalarda madalyaya uzanmak"


ANKARA (AA) - Modern Pentatlon Dünya Kupası'nda gümüş madalya kazanan İlke Özyüksel, 2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde gireceği tüm yarışmalarda madalya hedeflediğini bildirdi.

Mısır'da düzenlenen Dünya Kupası'nda, bin 326 puanla, 25 ülkeden 118 sporcu arasında gümüş madalya elde eden İlke Özyüksel, "Zorlu rakiplerim vardı fakat eskrim, biniciliğim ve kombinasyonum çok iyi geçtiği için madalyaya ulaştım. Bu süreçte 4 yıl boyunca gireceğim her yarışta derece hedefliyorum." ifadelerini kullandı.

Modern Pentatlon Federasyonunun internet sitesinde milli sporcunun görüşlerine yer verildi. Türkiye'yi modern pentatlon branşında ilk kez 2016 Rio Olimpiyatları'nda temsil eden İlke Özyüksel, "En büyük hedefim 2020 Tokyo Olimpiyatları. Olimpiyatlara bir yıl kala kota yarışmaları başlayacak. Hedefim, 2020 Tokyo Olimpiyatları'na kadar gireceğim tüm yarışmalarda madalyaya uzanmak." şeklinde görüşlerini aktardı.

Kürsüye çıktığı için mutlu olduğunu dile getiren İlke, "İnşallah bundan sonraki yarışmalarda da İstiklal Marşımızı okutacağım. Bu yılın ikinci yarışmasında kürsüye çıkmak benim ve ülkem için çok önemliydi. Başardım. Mutluyum, gururluyum." diye görüş belirtti.


- "Çalışmalar olimpiyatlara yönelik"


Federasyon başkan vekili Yıldıray Yoldar da olimpiyat kota mücadelesi başlayana kadar sporcuları tüm müsabakalara göndermeye çalıştıklarını bildirdi.

Modern pentatlonda uluslararası tecrübenin önemine vurgu yapan Yoldar, şunları kaydetti:

"İlke, bu yılın ikinci yarışmasında kürsüye çıktı. Ülkemiz ve camiamız için bu başarı çok önemli. Hedefimiz inşallah Tokyo'ya iki sporcuyla gitmek.Federasyon olarak bu sporun yaygınlaşması için çok çalışmalıyız. Çalışmalarımız tamamen olimpiyatlara yönelik olarak devam ediyor."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.