Emre Tanrıver

Emre Tanrıver

İLKLERİN MAÇI

İLKLERİN MAÇI

Hasret sona erdi ve Süper Lig başladı sonunda. Konyaspor, açıkçası “en iyi ihtimalle berabere kalır” diye düşündüğüm maçta akıllı bir oyunla Akhisar’ı mağlup etti. İlk 20 dakika zor anlar yaşasa da arka arkaya gollerle direncini kırdı Akhisar’ın. Lukac’ın büyük hatası maçın kırılma anı oldu. Golden sonra düşüncelerim tersine döndü; “Konyaspor en kötü ihtimalle berabere kalır” diye düşündüm. Çünkü iyi savunma yapan yeşil-beyazlılar karşısında geriye düştükten sonra maçı çevirmek çok zor. Bu sezon bunu başaran olmadı daha.

İkinci golden sonra ise iyice rahatladım. Konyaspor 3 puanı cebine koymuştu artık. İkinci yarıda rüzgarın Akhisar kalesine karşı esmesi Konyaspor’un lehineydi. Final pasları doğru yapılabilse fark daha da artabilirdi.

“Akhisarlı hakem” İlker Meral, göstermediği kartlarla sonucu değiştiremese de skoru etkiledi. Rodallega’nın Skubic’in bileğine bastığı pozisyon kesinlikle kırmızı kart gerektiriyor. Güray ile Holmen arasındaki pozisyonda ise kartın rengini takımların rengi belirledi. Yeşil beyazlı oyuncu yerine sarı kırmızılı, sarı lacivertli ya da siyah beyazlı bir oyuncu olsaydı Güray da kesinlikle kırmızı kart görürdü.

3 şut, 2 isabet, 2 gol...

Konyaspor maç boyunca yalnızca 3 şut çekti, isabetli olanlarda da golü buldu. Topla oynamada 61’e 39, başarılı pasta da 290’a 145 gibi büyük farklar var. Yeşil-Beyazlılar aleyhine. İstatistiklerin tersine bir sonuç çıktı maçtan. İlk lig maçında Skubic’in yaptığı asist, Rangelov’un bu sezon ligdeki ilk golü ve Akhisar’ın bu sezon evinde ilk mağlubiyetiyle ilklerin maçını izledik adeta.

Yeni transfer Skubic performansıyla herkesin beğenisini topladı. Rangelov’a yaptığı asistte sıfıra inip verdiği pas geçen sezondan beri Ömer Ali’den beklediğimiz ama bir türlü göremediğimiz bir hareketti. 5 ikili mücadele kazandı ve rakibin 5 atağını kesti. Ayrıca 59 kez ile Ali Çamdalı’dan sonra topla en çok buluşan isim takımda. İnşallah ilk maçtaki performansı sezon sonuna kadar devam eder.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emre Tanrıver Arşivi
SON YAZILAR