İlkokul öğrencisinden Türkmenlere duygulandıran yardım

İlkokul öğrencisinden Türkmenlere duygulandıran yardım
Uşak'ta ilkokul 4. sınıf öğrencisi Ümmü Gülsüm Naz, bilgisayar almak için kumbarasında biriktirdiği 450 lirayı Esed ve Rus güçlerinin saldırıları nedeniyle zor günler yaşayan Bayırbucak Türkmenlerine gönderdi- Vali Ahmet Okur, örnek davranışından dolayı N

UŞAK (AA) - AYTUĞ CAN SENCAR - Uşak'ta ilkokul 4. sınıf öğrencisi Ümmü Gülsüm Naz, bilgisayar almak için kumbarasında biriktirdiği 450 lirayı Esed ve Rus güçlerinin saldırıları nedeniyle zor günler geçiren Bayırbucak Türkmenlerine bağışladı.

Uşak Ergenekon İlkokulu öğrencisi Ümmü Gülsüm Naz, Uşak Belediyesince Bayırbucak Türkmenleri için başlatılan yardım kampanyasına kumbarasındaki parayla destek oldu. Naz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bilgisayar almak için biriktirdiği 450 lirayı, Suriye'de yaşayan Türkmen çocuklarının kendisinden daha çok ihtiyacı olduğunu düşünerek bağışladığını söyledi.

Yaptığı yardımdan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Naz, "Suriye'de zor şartlarda yaşama tutunmaya çalışan çocukların durumunu haberlerde izledim, bunun üzerine kumbaramda biriktirdiğim paraya benden daha çok ihtiyacı bulunan insanların olduğunu gördüm. Aileme söylediğimde onlar bunu anlayışla karşıladı. Biriktirdiğim tüm parayı Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırması için okul müdürüme teslim ettim. O da Bayırbucak Türkmenleri için kurulan yardım çadırına vermiş. Verdiğim para savaşın içinde yaşayan çocuklara ulaştığı için çok mutluyum. Herkesten Suriye'de zor şartlar altında yaşamaya çalışan çocuklar için yardım elini uzatmalarını istiyorum. 1 lira bile olsa yardım yapmaları onlar için çok iyi olacaktır" diye konuştu.

- Vali'den teşekkür

Uşak Valisi Ahmet Okur, bu davranışından dolayı Naz'ı makamına kabul etti. Okur, örnek bir davranış sergilediği için Naz'a teşekkür ederek bilgisayar hediye etti.

Vali Okur, Naz'ın duyarlı bir davranışta bulunduğunu ifade ederek, kendilerinin de bu davranıştan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Naz'ın yaptığı yardımın, zor zamanlar geçiren Bayırbucak Türkmenlerinin küçük de olsa yaralarını kapatacağını ifade eden Okur, " Öğrencimizin bu davranışından dolayı gurur duyduk. Biz de bu davranışı gözardı etmemek için ona bilgisayar hediye ettik. Suriye'deki Türkmen kardeşlerimiz zor zamanlar geçiriyor. Bu nedenle yapacağımız 1 lira yardım bile onların bir derdini kapatmaya yardımcı olacaktır. Naz, arkadaşlarına örnek bir davranış sergiledi. Burada biz huzur ve güven içinde yaşarken sınırımızın öbür yakasında masum insanlar büyük ızdırap içinde yaşam mücadelesi veriyor. Naz'ın bu duyarlı davranışından dolayı ona teşekkür ediyorum" dedi.

Uşak Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin ise 4. sınıf öğrencisinin bu davranışının okuldaki diğer arkadaşlarına örnek olduğunu belirterek, "Bir öğretmen olarak bunu duyduğumda çok mutlu oldum. Bu örnek davranış okullarımızdaki öğrencilerimize merhamet duygusunun çok iyi aşılandığını gösteriyor. Ben Ümmü Gülsüm'e ve ailesine teşekkür etmek istiyorum, onun okul hayatında çok başarılı olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.