Uğur Özteke

Uğur Özteke

İlkokuldaki sınavlar ve Arena’nın tribünleri

İlkokuldaki sınavlar ve Arena’nın tribünleri

“Offf yeter artık bıktık senin kendi yorumlarından. Biraz da bizlerin, gazete okurlarının isteklerine şikayetlerine yer ver” diyorsanız buyurun bu gün sizlerin. Okurlarımızın biraz sonra aşağıda dile getirmeye çalışacağımız açıklamalarına geç yer verdiğimiz içinde tekrar tekrar kendilerinden özür dileriz.

İSMET PAŞA İLKOKULU’NDAN BİR VELİ ÇIĞLIĞI

Okurumuz Esra Hanım geçtiğimiz hafta bizimle aşağıdaki konuyu önce şöyle paylaşıyordu;

“Uğur Bey Merhaba;

Babamın dediğine göre siz de bizim mahallede büyümüşsünüz aynı zamanda asıl mesleğiniz de öğretmenlikmiş. Uğur Bey; İsmet Paşa İlkokulu 4. sınıfta okuyan çocuğumuz var. Okul müdürlüğü tüm 4. sınıfları 1. yazılı sınavların yerine geçecek deneme sınavı yapmış. Katılmak için öğrenci hem zorlanmış bir de deneme sınav ücreti alınmış. Öğrencimiz yapılan deneme sınavında bayağı gerilerde kalınca üzülmüş ağlamış ve şimdi artık okula gitmek istemiyormuş.

Bizim de akrabalarımızda eğitimci sayısı oldukça fazla ve yapılanların yanlış olduğunu dile getiriyorlar. Küçücük çocukların psikolojisini eğitimciler bozmamalı diye düşünüyorum.

Bu konuyu dile getirirseniz seviniriz.  Hoşçakalın”

……………

Esra Hanım’ın ne demek istediğini bir eğitimciye sordum. Eğitimci maili defalarca okuduktan sonra “Vallahi veli haklı. Biz işin bu tarafını hiç düşünmemiştik” deyiverdi.

Oysa biz İsmet Paşa İlkokulu’nun eğitimcilerinin yöneticilerinin ne kadar iyiniyetli olduklarını biliyoruz. Hatta geçtiğimiz yıllarda bazı ilkokulların İmam Hatip Okulu olmasından dolayı bazı okullardan buraya nakiller olmuş okulun kapasitesine yeni mecburi yüklemeler yapılmıştı.

Bizim aynı zamanda çok sıkı okurlarımızda var.

Mesela birinde bu okulun giriş çıkışına uygunsuz park yapan otomobillerin fotoğraflarını bizlerle paylaşmışlar, bizde bunu köşemize taşıdıktan sonra üzücü durum polislerimiz tarafından hemen o gün düzeltilmişti.

Yani İsmet Paşa İlkokulu ile ilgili tek üzücü cümle yazmak istemem. Ama bu sınav işi bir öğrenciyi okuldan o kadar çok soğutmuş ki velisinin dediği gibi o çocuk artık okula bile gitmek istemiyormuş.  

ARENA’NIN BAZI TRİBÜNLERİ

Yine yazmakta geç kaldığım bir başka konu Mustafa Kalkan isimli fanatik Konyaspor taraftarımıza ait.

Mustafa Bey tribünlerde yeşil-beyazlılarımızın elde ettiği başarılarla mutlu olurken bir seyirci olarak yaşadığı sıkıntıları ise bizimle şöyle paylaşıyordu; “2-3 maçtır stadyumdaki ısıtmalar çalışmıyor. Kuzey-Güneş tribünlerinde koltuklar çok pis ve kirli. Ne yazık ki çoğu kırık. Kuzeydeki gider suları akıyor tepemize. Maça girip çıkarken ıslanıyoruz. Uğur Abi bu durumdan çok şikayetçiyiz. Bunları köşenize bir taşır mısınız?” …

…………….

Stat yetkililerinin konuya duyarlılık göstereceklerine inanıyoruz. Çünkü burası ile ilgili Büyükşehir’in çok başarılı mühendisleri ve çalışanlarını yakından tanıyoruz. Çok iyi niyetliler ve samimiyetliler. İnşallah aynı durumlar ilk maçta bir daha yaşanmaz.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Durmak ölüm, taklit uşaklıktır. Çalışmak ve yetişmek ise hayat ve hürriyettir.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Kapalı otoparklarda korna çalmak yerine ışıkla kendimizi ifade edebildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR