İMKANDER'den Halep'e 195 ton un

İMKANDER'den Halep'e 195 ton un
HATAY (AA) - İnsanı Müdafa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER) tarafından başlatılan kampanya kapsamında Halep'e 195 ton un gönderildi.Derneğin Gaziantep...

HATAY (AA) - İnsanı Müdafa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER) tarafından başlatılan kampanya kapsamında Halep'e 195 ton un gönderildi.

Derneğin Gaziantep Şube Başkanı Sait Gökdere, AA muhabirine, Halep'teki insanların dünyanın gözü önünde açlık çekmesine razı olamayacaklarını söyledi.

Halep'in ikinci Madaya gibi olmaması için bölgeye kampanya başlattıklarını anlatan Gökdere, "Bölge her gün savaş uçakları tarafından bombalanıyor. Halep kentinin çeşitli bölgelerinde kiraladığımız fırınlar aracılığıyla, halka ücretsiz ekmek dağıtımlarımız oldu. Ancak bölgenin ağır bombardımana tutulması buna engel oldu." dedi.

Halep civarında yaşayan 350 bine yakın insanın ciddi gıda sıkıntısı yaşadığını aktaran Gökdere, şunları söyledi:

"Halep için un, kampanyasıyla hem ücretsiz ekmek dağıtımı yapacağımız fırınlarımız tekrar faaliyete geçecek, hem de ihtiyaç sahibi evlere un girecek. Ailelerin en temel ihtiyacı olan ekmek sorunu biraz olsun Allah'ın izniyle çözülmüş oldu. Kardeşlerimizin derdine derman olabilmek için başlattığımız un kampanyasıyla 195 ton unu 9 tırla Türk Kızılayı aracılığıyla, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü sınır kapısından Halep'e uğurladık."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.