Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

İMRENMEYELİM; İMRENDİRELİM

İMRENMEYELİM; İMRENDİRELİM

Öncelikle Konya’mın her yönüyle imrenilen bir kent olmasını diliyorum. Futbolda imrenilmeyi de arzu ediyorum tabii. Acaba rakip takım taraftarları muhteşem Torku Arena Stadyumuna, müthiş taraftar desteğimize (15553 seyirci ortalaması ile Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş’tan sonra dördüncüyüz), lig yedinciliğimize gıpta ediyorlar mıdır? Rizespor taraftarı son hafta Serkan iki muhteşem kurtarış yaptığında, Eskişehirspor taraftarı geçen hafta Alban Meha harika frikik golünü attığında imrenmişler midir?  

Ben imrendim her zaman. Kayserispor 2007-2008 futbol sezonunda Türkiye Kupasını müzesine götürdüğünde, Karabükspor Avrupa’da ülkemi temsil ettiğinde gıpta ettim mesela. Akhisar Belediyespor’un Niasse, Rodellega; Bursaspor’un Fernandao, Necid; Rizespor’un Kweuke gibi nokta atış futbolcu bulma becerilerini kıskanarak izledim. Bunlar aklıma gelen ilk örnekler. Benzeri oyuncular kadromuzda olsa Konyaspor nerelerde olurdu düşüncesine kapılırım zaman zaman.

       Konyaspor Başkanı Sn. Ahmet Şan takımımıza ilişkin güzel hayallerini açıkladı geçenlerde. Mutlu oldum, hayaller olmasa hedefler olmaz çünkü. Ancak hayallere iyi düşünülmüş planlar, doğru adımlarla varılabilir kuşkusuz. Ben Sn. Akyürek- Sn. Şan ikilisinin en deneyimli yıllarında olduklarını ve bu dönemin Konyaspor için belki de en şanslı yıllar olduğunu düşünüyorum. Gene de ara transfer sezonu geliyor ve ben korkuyorum. Transfer isabet becerimiz çok düşük. Bizde de çoğu diğer kulüplerimiz gibi “on numara” diye transfer edilip iz bırakmadan gidenler çoğunlukta maalesef. 2014-2015 sezonu öncesi Sn. Şan, “kaleci Ertuğrul için son güne kadar bekledik ancak Fenerbahçe bu oyuncuyu Sivasspor’a verdi, biz de kadromuza uymasa da yabancı kaleci transfer ettik” demiş ve kaleci Vid Belec’in hüsran dolu performansı aklımızda. Tufan Özbozkurt, Alvaro Perez Mejia, Salibasic, Sabin, Muhammed Abdullah ile ilgili aklınızda başarılı performans kaldı mı? Halen kadromuzda bulunan Mario Felgueiras henüz süper lig müsabakasında forma giyemedi.

        Konyaspor’un mali yapı, kurumsallaşma, transfer becerisi, altyapı yatırımları ve oyuncu yetiştirme, sportif başarı konularında da imrenilecek hale gelmesini diliyorum. Saygı ile.

       

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR