Murat Baydar

Murat Baydar

İnanmak başarmanın yarısıdır

İnanmak başarmanın yarısıdır

Torku Konyasporumuz Spor Toto Süper ligin 11.haftasında Akhisar Belediyespor’a konuk oldu,  müsabakaya Konyasporumuz en az 1 puan alabilmenin, olursa 1 gol atıp galip gelebilmenin inancı ile çıktı ve aynı inanç maç sonuna kadar devam etti, rakip 10 kişi kaldı iki takımında birer şutu direkten döndü, Konyasporumuz rakibe serbest vuruşlardan Bilal Kısa’nın yaşattığı tehlikelerden başka yüzde yüzlük gol şansı vermedi, kendisi ise kaleci Oğuz Dağlaroğlu engeline takıldı. 
Maçta Konyasporumuz 487 pas yaptı bu pasların 432 isabetli idi, Akhisar Belediyespor ise bu pasın tam yarısı kadar pas yapabildi, maç ta topla oynama oranları da Konyasporumuz lehine yüzde 64’e yüzde 36 idi, yalnız 40.dakikada Akhisar Belediyespor’lu Uğur  Demirok Ömer Ali Şahiner’i düşürüp direkt  kırmızı kart görmesine ve takımını 10 kişi bırakmasına rağmen faul sayıları 18-9 Konyasporumuzun üstünlüğündeydi, rakip 10 kişi olmasına rağmen 2 katı faul yapmıştık. 63.dakikadaki serbest vuruşta kalecimiz Vid Belec meşin yuvarlağı kornere gönderirken, 65.dakikadakinde top direğimizden dönüyor yakın mesafeden Kerim Zengin boş kale yerine auta gönderiyordu, 89.dakikadaki 3.defa da aktör aynıydı Bilal Kısa yine serbest vuruşu çok sert şutlamış kalecimiz kornere atmıştı, korneri Güray Vural kullanmış ve yakın mesafeden Merter Yüce’nin kafa şutu auta çıkmıştı. Konyasporumuz da Hasan Salih Kabze’nin 42.dakikadaki kafa şutu üst direğin içerisine çarpıp dönmüş ve şans eseri Oğuz Dağlaroğlu’nun kucağına gelmişti, maçta Bulgar oyuncumuz Dimitar Rangelov 3 tane yüzde yüz gol kaçırmış ona Hasan Salih Kabze de biri direkten dönen olmak üzere 2 tane kaçırılan yüzde yüz gol ile takviye yapmış ancak Oğuz Dağlaroğlu siz bana bu maçta gol atamayacaksınız mesajı vermiş ve kalesinde devleşmiştir. Torku Konyaspor başlıkta söz ettiğim gibi en az 1 puan inancı ile çıktığı mücadelede istediğini almış, inanmak başarmanın yarısıdır sözünü doğrulatmıştır. Yalnız bizim açımızdan en kötü olan ise Tolga Ünlü’nün 4 maç arka arkaya oynadığı her maçta sarı kart görmesi ve ligde oynayacağımız Mersin İdmanyurdu mücadelesinde yer alamayacak olmasıdır. Torku Konyasporumuz maç sonunda puanını 13’e çıkartmış ve 12. sıradaki yerini korumuştur.  Akhisar Belediyespor ise 16 puana yükselmiş ve bir sıra aşağıya inerek 8.sıraya düşmüştür. Şu an 7.iken bu nasıl olacak derseniz Trabzonspor-Gençlerbirliği maçı henüz oynanmadı derim bu 2 takımdan bir tanesi mutlaka Akhisar’ın üstünde yer alacaklardır. Haftayı değerlendirecek olursam Kayseri Erciyes’in 4-0’lık galibiyeti kendisi için iyi olurken Konyasporumuz için hiç iyi olmamış farklı skor yüzünden -2 averajdan +2 averaja geçmesi ilk 9 sıradaki takımlardan sonra ligin en iyi averajına sahip takımı yapmıştır Kayseri Erciyessporu, rakibi Balıkesirspor ise bundan sonra devre sonuna kadar oynayacağı çok zor maçlara bakılarak ta kaderi ile baş başa kalıyordu,   Eskişehirspor puan alınması en zor olan deplasman olan Fenerbahçe deplasmanında maçın 90+2’inci dakikasında Moussa Sow’un penaltısı ile 3 puanı alamıyor 1 puan ile kentine dönerek  alt sıradaki takımlara ben buraların takımı değilim mesajı veriyordu, Çaykur Rizespor ve Sivasspor ise maçlarını 2 farklı yenilgiler ile kapatıyor ve lig sonuna kadar biz düşme potasında dolaşıp dururuz, buraları kimseye bırakmayız mesajı gönderiyorlardı.  
Torku Konyasporumuz Salı günü saat 14.30’da Konya Büyükşehir Belediyesi Torku Arena Stadı’nda Ziraat Türkiye Kupası grup maçlarının ilk maçı olan Giresunspor maçı ile kupada grup serüvenine başlayacaktır. Giresunspor PTT 1.Lige iyi başlayamamış ve tek galibiyetini 10.haftada Adanaspor karşısında deplasmanda 2-0’lık skorla elde edebilmiştir. 10 puanı ile şu an itibariyle -1 averajla 15.durumdadır, 16. Bucaspor ve 17.inci Manisaspor’un da yine 10.puanı mevcuttur. Sadece şu an itibariyle Orduspor 4 puanla ateş çemberinin tam ortasındadır, o takımda neşteri vurmuş ve Ziya Doğan Hoca ile anlaşarak ben kolay kolay pes etmem ben futbol şehriyim mesajını vermiştir. Giresunspor ile Konyasporumuz en son olarak 2011-2012 sezonunda PTT 1. Ligde’yken karşılaşmışlar ve Giresun’da 19 Kasım 2011 Cumartesi günü oynanan maç 0-0 biterken, rövanşta ise 31 Mart 2012 Cumartesi günü Konya’da oynanan maçta 15.dakikada Emmanuel Osei Banahane’nin golü ile 1-0 yenik duruma düştük gol atacağız diye ecel teri döktüğümüz maçta imdadımıza şu anda Elazığspor’da oynayan kaptanımız Erdinç Yavuz yetişmiş ve 90.dakikada attığı kafa golü ile ligin sonuna kadar şampiyonluk potasında kalmamızı sağlayan golü atmıştı.  O sezon Giresunspor ise 2.lige düşmüş Konyasporumuz ise Yükselme maçlarında Kasımpaşaspor’a 2-0 ve 4-0 yenilerek şampiyonluk umudunu bir sonraki sezona bırakmıştı.  Konyaspor-Giresunspor maçını Denizli bölgesinden Üst Klasman hakemi Özkan Çeliker yönetecektir, Özkan Çeliker Doktor’dur, Yan hakemler ise İzmir Bölgesinden Baran Eraslan ve İlker Takpak’tır. 4.Hakem ise Aydın Bölgesinden Erbay Aldemir’dir.  Maçta iki yeşil beyazlı takım olan Torku Konyasporumuz ile Giresunspor’a başarılar dilerken, centilmence ve güzel bir havada güzel bir maç olmasını ve kazanan takımın Torku Konyasporumuz olmasını ayrıca dilerim.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Murat Baydar Arşivi
SON YAZILAR