İnce Minareli Medrese Hadisler ve Bağımlılık Dersi

İnce Minareli Medrese Hadisler ve Bağımlılık Dersi
Prof. Dr. İhsan Karaman, Necmettin Erbakan Üniversitesi Uluslararası Rumi Medeniyetler Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Konya Valiliği’nce düzenlenen Darulhadis dersleri kapsamında İnce Minareli Medrese'de, “Darulhadis 2.Dönem II.” dersini verdi.

Hadisler ve Bağımlılık konulu konuşmasında konuyla ilgili hadisleri anlatan Karaman, “İslam bilginleri, dinin amacının beş temel ilkeyi (zarurat-ı hamse) yerleştirmek ve korumak olduğunu ifade etmişlerdir. Bunlar, can, mal, din, namus, haysiyet ve malın korunması ilkeleridir. Bağımlılıkla mücadele etmek bu beş şeyin muhafazası olup dinin gayesini yerine getirmektir. Zarurat-ı diniyeye bakınca bağımlılığı da görürüz. Bağımlılık bu beş şeyin hepsine muhaliftir” dedi.

Dünyada yılda 6 milyon, ülkemizde ise 120 bin insanın sigaradan öldüğünü, günde ise 300 vatandaşımızın sigara yüzünden hayatını kaybettiğine vurgu yapan Karaman, çağımızda uyuşturucu, sigara, alkol/içki, kumar ve teknoloji/internet olmak üzere beş bağımlılık çeşidi olduğunu ifade ederek, hadis ve ayetlerle bağımlılıkları anlattı. Programa; Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, Prof. Dr. Tahir Yüksek ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Kuşpınar katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.