"Ing Bank, Grubun Avrupa'daki Deneyim Merkezi Haline Geldi"

"Ing Bank, Grubun Avrupa'daki Deneyim Merkezi Haline Geldi"
ING Bank Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Barbaros Uygun:

İSTANBUL (AA) - ING Bank Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Barbaros Uygun, "ING Bank olarak, gerçekleştirdiğimiz teknoloji yatırımları ve geliştirdiğimiz uygulamalarla ING Grubu'nun Avrupa'daki deneyim merkezi haline geldik" dedi.

Uygun, düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, tüketicilerin bankacılık deneyimi konusunda gittikçe bilinçlendiğini belirterek, müşteri deneyimini iyileştirme konusunda çalışmalar yürüttüklerini ve bu bağlamda ürün ve hizmetleri mobil platformlara entegre etiklerini söyledi.

ING Bank'ın Bireysel Bankacılık'taki hızlı büyümesine, yeni dönem bankacılık stratejisinin omurgasını oluşturan mobil ve dijital platformların ciddi katkısı olduğunu dile getiren Uygun, şöyle devam etti:

"Mobil bankacılık kullanıcı sayımız 2014 yılında bir önceki yıla oranla 5 katına çıktı. Mobil cihazlar üzerinden bankacılık işlemlerini yapan müşterilerimizin dijital kanallarımızı kullanan toplam aktif müşterilerimiz içindeki oranı ise yüzde 66'ya yükseldi. ING Bank olarak, gerçekleştirdiğimiz teknoloji yatırımları ve geliştirdiğimiz uygulamalarla ING Grubu'nun Avrupa'daki deneyim merkezi haline geldik.

Sektörde fark yaratan dijital bankacılık uygulamamız ParaMara ile kısa sürede 65 bin aktif kullanıcıya ulaştık. ParaMara aynı zamanda, ING Grubu’nun 2014 İnovasyon Fonu’ndan pay alan 5 projeden biri oldu. Şimdi ParaMara’yı Apple Watch üzerine taşıyoruz. Son olarak, ParaMara altyapısını kullanarak Avrupa’da da kullanılabilen bir mobil cüzdan uygulamasını hayata geçirmeye hazırlanıyoruz."

Uygun, geleneksel Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM) ve sosyal CRM'i birbirine entegre edeceklerini ifade etti. ING Bank Türkiye'nin Avusturya'nın mobil bankacılık yazılımları üzerinde de çalıştığı bilgisini paylaşan Uygun, yakın zamanda Avrupa'nın ATM yazılımlarını da ING Bank Türkiye'nin sağlayacağını söyledi.

 

-"Türkiye, mobil bankacılıkta Avrupa ve ABD'nin önünde"

 

Toplantıda, Avrupa, Amerika ve Avustralya'yı kapsayan 15 ülkede gerçekleştirilen "Mobil Bankacılığın Yükselişi ve Dijital Çağda Ödeme Sistemleri" araştırması hakkında bilgiler de paylaşan Uygun, araştırma sonuçlarına göre, mobil cihaz sahibi internet kullanıcıları arasında mobil bankacılık uygulamaları kullanımı en yüksek olan ülkenin Türkiye olduğunu vurguladı. Uygun, şöyle konuştu:

"İnternet penetrasyonunun artması ile yakın gelecekte mobil bankacılık alanında en hızlı büyüme yaşayacak pazar olarak tanımlanan Türkiye'deki internet kullanıcılarının yüzde 65'i halihazırda mobil bankacılık uygulamalarını kullanıyor, yüzde 20'si ise önümüzdeki 1 yıl içinde kullanacağını ifade ediyor. Türkiye bu oranlarla mobil bankacılık kullanımında tüm Avrupa ülkelerinin ve ABD'nin önünde yer alıyor. Araştırmada, Avrupa genelinde mevcut mobil kullanıcıların oranı yüzde 53, potansiyel kullanıcıların oranı ise yüzde 11 olarak görülüyor.

Türkiye, mobil cihazlardan alışveriş alanında da diğer ülkelerin açık ara önünde yer alıyor. Avrupa genelinde mobil cihaz kullanıcılarının yüzde 58'i akıllı telefon veya tablet üzerinden satın alma yaptıklarını söylerken, Türkiye'de bu oran yüzde 84'e ulaşıyor. Bununla birlikte, mobil bankacılık kullanıcıları tablet ve akıllı telefonlarını para yönetiminin yanı sıra online alışveriş için de kullanıyor. Mobil bankacılık kullanıcıları mobil alışveriş yapmayı daha çok tercih ediyor. Türkiye'deki mobil bankacılık kullanıcılarının yüzde 93'ü son 1 yıl içinde mobil cihazını bir şeyler satın almak için kullanmış. Avrupa genelinde bu oran yüzde 79'a iniyor."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.