İngiliz hükümeti, çelik tesisleri için potansiyel alıcılarla görüşecek

İngiliz hükümeti, çelik tesisleri için potansiyel alıcılarla görüşecek
LONDRA (AA) - İngiltere İş, Yenilik ve Ticaret Bakanı Sajid Javid’in, çelik devi Tata Steel’in İngiltere’deki varlıklarını satın almayı...

LONDRA (AA) - İngiltere İş, Yenilik ve Ticaret Bakanı Sajid Javid’in, çelik devi Tata Steel’in İngiltere’deki varlıklarını satın almayı değerlendiren iş adamı Sanjeev Gupta ile görüşeceği bildirildi.

Hint çelik devi Tata Steel’in Galler’deki çelik üretim tesisi Port Talbot’u ve diğer varlıklarını satarak İngiltere’den çıkmaya hazırlandığını açıklamasının ardından İngiliz hükümetinin potansiyel alıcılarla görüşeceği kaydedildi.

İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin haberinde, İngiltere İş, Yenilik ve Ticaret Bakanı Sajid Javid’in, Singapur, Dubai, Londra ve Hong Kong’da faaliyet gösteren emtia şirketi Liberty House'un Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Sanjeev Gupta ile Tata Steel’in varlıklarının satışını görüşeceği belirtildi.

Daha önce İngiliz medyasına değerlendirmelerde bulunan Gupta, Tata Steel'in İngiltere’deki bütün varlıklarının satın alımı ile ilgilendiğini vurgulayarak, "Sektörde birçok alanda kayıplar yaşanıyor. Biz bunun tersine döndürülebileceğine inanıyoruz." demişti.

İngiltere Başbakanı David Cameron, geçen hafta başkent Londra'daki resmi konutunda, kabinedeki bakanlarıyla "acil durum toplantısı" yaparak çelik sektöründeki son gelişmeleri ve Tata Steel’in ülkeden varlıklarını satarak ayrılma kararını değerlendirmişti.

Cameron, "Kamulaştırmanın doğru çözüm olduğuna inanmıyorum. Uzun vadede Port Talbot’un ve ülkedeki çelik üretim tesislerinin geleceğini güvenceye almak istiyoruz." görüşünü paylaşmıştı.

Avrupa'nın ikinci en büyük çelik üreticisi konumunda olan Hint çelik devi Tata Steel'in, geçen ay Hindistan’ın Mumbai kentinde yapılan yönetim kurulu toplantısının ardından şirketin İngiltere’deki varlıklarının satışa çıkarılması kararı alınmıştı.

İngiltere’de Tata Steel bünyesinde yaklaşık 15 bin kişi istihdam ediliyor.

Tata Steel'in, Galler'deki Port Talbot tesisinde ise yaklaşık 5 bin 500 kişi çalışıyor.

Ülkede, Tata Steel bünyesinde istihdam edilenlere ilaveten yan sanayi dallarında çalışanların toplam sayısının yaklaşık 40 bini bulduğu öngörülüyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.