İngiliz Takımlarının Bileği Bükülmüyor

İngiliz Takımlarının Bileği Bükülmüyor
- UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden 5 İngiliz takımı oynadığı 15 maçta yenilgi yüzü görmedi- İngiliz ekiplerinin maç başına 2.9 gol ortalamasıyla oynadığı turnuvada İspanyol takımları 1.8'lik ortalamada kaldı


İSTANBUL (AA) - UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden beş İngiliz takımı, geride kalan üç haftalık performanslarıyla göz doldurdu.

Avrupa futbolunun en üst düzey organizasyonunda yer alan Manchester United, Manchester City, Liverpool, Chelsea ve Tottenham, "Devler Ligi"nin ilk üç haftasında oynadığı 15 maçta yenilgi yüzü görmedi.

İngiltere Premier Lig'in de zirvesini domine eden Pep Guardiola yönetimindeki Manchester City ile Jose Mourinho'nun çalıştırdığı Manchester United, üçte üç yaparak 9 puanla gruplarında lider durumda bulunurken, Londra ekipleri Chelsea ile Tottenham birer, Liverpool da iki maçta sahadan beraberlikle ayrıldı.

İlk üç haftanın ardından namağlup unvanını koruyan 11 takımın 5'i İngiliz temsilcileri olurken, Real Madrid, Barcelona, Beşiktaş, Paris Saint-Germain, Roma ve Spartak Moskova'nın da şu ana kadar bileği bükülmedi.

Real Madrid ve Barcelona'nın son üç yılda kupayı başka ülkeye bırakmadığı "Devler Ligi"nde bu sezon İspanya'yı temsil eden kulüplerden Atletico Madrid ve Sevilla mağlubiyete engel olamadı. Fransız ekipleri 2, İtalyan temsilcileri 3, Alman takımları ise şu ana kadar 4 maçta yenilmekten kurtulamadı.


- Maç başına 2.9 gol ortalaması

Sezon başında 222 milyon avroya Neymar'ı renklerine bağlayan, Kylian Mbappe'yi kiralayan Paris Saint-Germain, 12 golle geride kalan üç haftada en çok skor üreten takım oldu. Fransız temsilcisini 11 golle Chelsea, 10 golle Liverpool, 8'er golle de Manchester United ve Manchester City izledi.

15 maçta 44 kez rakip fileleri havalandıran 5 İngiliz takımı maç başına 2.9 gol ortalaması yakalarken, İspanyol ekipleri 1.8, Alman temsilcileri ise 1.4'lük ortalamada kaldı.


- Son kupayı Chelsea getirdi

Takımlarının ilk üç haftada ortaya koyduğu performans UEFA Şampiyonlar Ligi'nde kupa bekleyen İngiliz futbolseverleri heyecanlardırdı.

Son 4 yılda çeyrek finale dört takım çıkarabilen İngiltere, "Devler Ligi"nde son şampiyonluğunu Didier Drogba'nın da yer aldığı kadrosuyla Bayern Münih'i penaltılarda yenerek 2012 yılında kazanmıştı.

İngiliz, İspanyol, Fransız, İtalyan ve Alman takımlarının bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ortaya koyduğu performans şöyle:

O G B M A Y P Gol Ort.
İngiltere 15 11 4 - 44 11 37 2.9
İspanya 12 6 4 2 21 12 22 1.8
Fransa 6 3 1 2 14 6 10 2.3
İtalya 9 4 2 3 14 13 14 1.5
Almanya 9 3 2 4 13 15 11 1.4


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.