İngiltere Başbakanı Cameron görevi bırakacağını açıkladı

İngiltere Başbakanı Cameron görevi bırakacağını açıkladı
İngiltere Başbakanı David Cameron, ülkesinde dün düzenlenen referandumda AB'den ayrılma kararının çıkmasının ardından ekimdeki parti kongresinde görevi bırakmak istediğini açıkladı

İngiltere Başbakanı David Cameron, ülkesinde dün düzenlenen referandumda AB'den ayrılma kararının çıkmasının ardından ekimdeki parti kongresinde görevi bırakmak istediğini açıkladı.

Başbakanlık ofisi önünde referandum sonuçlarına ilişkin açıklama yapan Cameron, "İngiliz halkı AB’den çıkma kararı verdi ve bu karara saygı gösterilmeli." dedi.

Referandumda ülkesinin AB'de kalması için kampanya yürüttüğünü hatırlatan Cameron, "Ama İngiliz halkı başka bir yol izlemek için çok açık bir karar aldı. Ülkeyi bu yola sokacak yeni bir liderliğe ihtiyaç var." ifadelerini kullandı.

İngiltere'nin istikrarını sağlamak için gelecek haftalarda ve aylarda elinden geleni yapacağını belirten Cameron, "Ama ülkeyi sonraki hedefine taşıyacak kaptan olarak kalmaya çalışmayı doğru bulmuyorum. Bu, kolay aldığım bir karar değil. Bir istikrar döneminin, sonrasında ise yeni bir liderliğin gerekli olduğunu düşünüyorum. Bugün kesin bir takvim vermeye gerek yok ancak bence ekim ayındaki Muhafazakar Parti kongresinde yeni bir başbakana sahip olmayı hedeflemeliyiz." şeklinde konuştu.

Birleşik Krallık'ta dün yapılan referandumda halkın yüzde 52'si AB'den çıkılması, yüzde 48'i AB'de kalınması yönünde oy verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.