İngiltere Başbakanı May, Abu Dabi Veliahdı Al Nahyan İle Görüştü

İngiltere Başbakanı May, Abu Dabi Veliahdı Al Nahyan İle Görüştü
LONDRA (AA) - İngiltere Başbakanı Theresa May, Abu Dabi Veliahdı Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile bir araya geldi.İngiltere Başbakanlık ofisi "10 Numara"dan...

LONDRA (AA) - İngiltere Başbakanı Theresa May, Abu Dabi Veliahdı Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile bir araya geldi.

İngiltere Başbakanlık ofisi "10 Numara"dan yapılan açıklamada, May ile Al Nahyan’ın bugün Londra’da gerçekleşen görüşmelerinde bir dizi uluslararası savunma ve güvenlik meselesini ele aldığı bildirildi.

Açıklamada, iki liderin terörle mücadelenin ve Ortadoğu’ya istikrar getirilmesi gayretlerinin önemi üzerinde görüş birliğine vardığı kaydedildi.

Başbakanlık açıklamasında, May’in aralık ayında Körfez İşbirliği Konseyine verdiği "Körfezin güvenliği İngiltere’nin güvenliği için temel önemdedir ve İngiltere bu gündemin kararlı bir ortağıdır" mesajını yinelediği ifade edildi.

Bölgesel sorunların da ele alındığı görüşmede, iki liderin Suriye ve Yemen sorunlarına çözüm bulunmasının zarureti üzerinde anlaştığı ve kapsayıcı siyasi çözümlerin uzun vadeli istikrarı sağlamanın tek yolu olduğunu vurguladıkları dile getirildi.

İngiltere’de bu yıl gerçekleşecek Somali konferansını gündeme getiren May’in, Al Nahyan’ın Somali’de yakın zamanda kaydedilen ilerlemenin devamını temin konusunda işbirliği yapmaktaki kararlığından duyduğu memnuniyeti de dile getirdiği vurgulandı.

May ile Al Nahyan'ın İngiltere ve Birleşik Arap Emirlikleri arasında tarihten gelen yakın ikili ilişkileri ve halihazırda güçlü ticaret ve yatırım ilişkilerini daha ileriye taşıma sözü verdikleri kaydedildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.