İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond, Lübnan'da

İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond, Lübnan'da
İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond: "Lübnan terörizmle mücadelede önemli bir cephedir" "Lübnan ordusunun İngiltere'nin de desteğiyle, terör örgütü DAEŞ ile mücadele, sınır güvenliğini sağlama ve ülkenin istikrarını korumadaki başarılarından memnunuz"

BEYRUT (AA) - İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Lübnan'ın terörizmle mücadelede önemli bir cephe olduğunu belirtti.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Lübnan'a gelen Hammond, başkent Beyrut'ta Başbakan Temmam Selam ile görüştü.

Lübnan Başbakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond'ın, "Lübnan terörizmle mücadelede önemli bir cephedir. Görüşmede bu konudaki iş birliğimizi ve Londra'da düzenlenen konferansta kararlaştırılan Lübnan'daki Suriyeli mülteci krizine yönelik desteğimizi ele aldık." şeklindeki sözlerine yer verildi.

Açıklamada, İngiltere'nin Lübnan ordusuna desteğinin ele alındığı aktarılarak, Hammond'ın "Lübnan ordusunun İngiltere'nin de desteğiyle, terör örgütü DAEŞ ile mücadele, sınır güvenliğini sağlama ve ülkenin istikrarını korumadaki başarılarından memnunuz." dediği belirtildi.

İkilinin, Lübnan'daki siyasi ve iktisadi gelişmeler konusunda verimli bir görüş alışverişinde bulundukları kaydedildi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond'ın bugün sona erecek Lübnan temasları çerçevesinde mevkidaşı Cibran Basil ile görüşmesi bekleniyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.