İngiltere, Mısır'daki sivil topluma yönelik kısıtlamalardan "endişeli"

İngiltere, Mısır'daki sivil topluma yönelik kısıtlamalardan "endişeli"
İngiltere'nin Ortadoğu ve Kuzey Afrika'dan Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Ellwood, Mısır'da sivil topluma yönelik artan kısıtlamalardan endişe duyduğunu ifade etti

KAHİRE (AA) - İngiltere'nin Ortadoğu ve Kuzey Afrika'dan Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Tobias Ellwood, Mısır'da sivil topluma yönelik artan kısıtlamalardan endişe duyduğunu ifade etti.

İngiltere'nin Kahire Büyükelçiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Ellwood'un, Mısır hükümetini, anayasanın güvence altına aldığı hakların uygulanabilmesi için "sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çalışmaya ve devlete bağlı olmayan kuruluşların özgürce görevlerini ifa etmelerine izin vermeye teşvik ettiği belirtildi.

Açıklamada Ellwood'un, "Mısır'ın, 2014 anayasası gereği sivil toplum kuruluşlarının aktivitelerini özgürce yerine getirmelerine izin vermesi gerekiyor. Kısıtlama ve cezalar, aksi bir durum oluşturur ve Mısır'daki siyasi geçiş sürecine uluslararası güveni zayıflatır" ifadelerine yer verildi.

İngiltere'nin Kahire Büyükelçiliği de pazartesi günü Mısır'daki insan hakları konusunda ülkesinin endişeleri bulunduğunu bildirmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.