İngiltere Savunma Bakanı Fallon:

İngiltere Savunma Bakanı Fallon:
"Rusya’nın Kırım’da kanunsuz eylemleri, Ukrayna’daki saldırganlığı, provokatif ve tehlikeli hava sahası ihlalleri İngiltere’yi de endişelendiriyor"

VİLNİUS (AA) - İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon Rusya’nın Kırım’daki gayrimeşru eylemleri, Ukrayna’daki saldırganlığı, provokatif ve tehlikeli hava sahası ihlallerinin İngiltere’yi de endişelendirdiğini belirtti.

Fallon, Polonya’nın Rzeczpospolita gazetesi için “Müttefikimiz Polonya'nın tarafında olacağız" başlıklı bir makale kaleme aldı.

İngiltere ile Polonya’nın 21. yüzyılın güvenlik sorunlarına karşı birlikte hareket edeceklerini belirten Fallon, "İki ülkenin ordusu İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana en büyük ölçekli işbirliğini yapacak. 2020 yılında İngiltere, Polonya’ya bin asker gönderecek" ifadelerini kullandı.

Polonya’nın İngiltere'nin en önemli müttefiklerinden biri olduğunu kaydeden Fallon, "Biz ortak tehditlerle karşı karşıya kaldık. Rusya’nın Kırım’da gayrimeşru eylemleri, Ukrayna’daki saldırgan tavrı, provokatif ve tehlikeli hava sahası ihlalleri İngiltere’yi de endişelendiriyor. Kremlin uluslararası hukuka uymuyor" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.