İngiltere Türkiye Uçuşlarındaki Elektronik Cihaz Kısıtlamasını Kısmen Kaldırdı

İngiltere Türkiye Uçuşlarındaki Elektronik Cihaz Kısıtlamasını Kısmen Kaldırdı
Sabiha Gökçen Havalimanından İngiltere'ye yapılan uçuşlardaki elektronik cihaz kısıtlamaları kaldırıldı

LONDRA (AA) - İngiliz hükümeti, Sabiha Gökçen Havalimanından bu ülkeye uçuşlardaki elektronik cihaz taşımaya dönük kısıtlamaları kaldırdı.

İngiliz Ulaştırma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, alınan ilave güvenlik tedbirlerinin incelenmesinin ardından İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanından İngiltere’ye yapılan uçuşlarda elektronik cihaz kısıtlamalarının kaldırıldığı bildirildi.

İstanbul Atatürk Havalimanı, İzmir, Bodrum, Antalya ve Dalaman'daki havalimanlarında ise kısıtlamaların süreceği ve yapılacak incelemelerden sonra adım adım kaldırılacağı ifade edildi.

Türkiye dahil 6 ülkeden İngiltere’ye doğrudan yapılan uçuşlarda yolcuların bazı elektronik cihazları kabine alması mart ayında yasaklanmıştı.

Buna göre, bu ülkelerden İngiltere’ye yapılacak uçuşlarda yolcular kabin içerisine uzunluğu 16, genişliği 9,3 ve derinliği de 1,5 santimetreden fazla olan herhangi bir tür elektronik cihazı alamıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.