İngiltere'de 800 gönüllüyle terör saldırısı tatbikatı

İngiltere'de 800 gönüllüyle terör saldırısı tatbikatı
LONDRA (AA) - İngiltere’nin en büyük ikinci alışveriş merkezi Trafford'da, olası bir terör saldırısına karşı yaklaşık 800 gönüllüyle tatbikat...

LONDRA (AA) - İngiltere’nin en büyük ikinci alışveriş merkezi Trafford'da, olası bir terör saldırısına karşı yaklaşık 800 gönüllüyle tatbikat gerçekleştirildi.

Manchester şehrindeki alışveriş merkezinde gece yarısı başlayan tatbikatta, binanın girişinde bir intihar saldırısı canlandırıldı.

Temsili bombalı saldırının ardından, binaya giren bir saldırgan da etrafa sahte mühimmatla ateş açtı. Tatbikatta ziyaretçi rolü oynayan gönüllüler, panik içinde çeşitli yönlere koşarken, bazıları da senaryo gereği kanlar içinde yere yatarak yaralı veya ölü rolü yaptı. Tatbikatın ayrıntılı senaryosundan habersiz polis, itfaiye ve sağlık ekipleri de olay yerine intikal ederek gerçek bir terör saldırısına müdahale eder gibi çalıştı.

Tatbikatın, güvenlik ve sağlık ekiplerinin gerçek bir olaya nasıl müdahale edebileceklerini ölçmek için mümkün olduğunca gerçekçi şekilde tasarlandığı bildirildi.

Saldırganı canlandıran oyuncunun bombayı patlatmadan önce birkaç kez tekbir getirmesi de dikkati çekti.

İngiltere’nin en büyük ikinci alışveriş merkezi olan Trafford’u yılda 35 milyon kişi ziyaret ediyor. Manchester polisi, tatbikatın halkta kaygı yaratmasına mahal olmadığını, alışveriş merkezi ile ilgili herhangi bir somut terör tehdidi bulunmadığını açıkladı.

Paris ve Brüksel’de gerçekleşen terör saldırılarının ardından İngiltere’de de benzeri bir saldırı ihtimaline karşı güvenlik güçleri hazırlık yapıyor. Ülkede silahlı polis sayısı artırılırken, tatbikat senaryoları da Paris ve Brüksel’de yaşanan saldırılar dikkate alınarak hazırlanıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.