İngiltere’de büyüme beklentinin üzerinde gerçekleşti

İngiltere’de büyüme beklentinin üzerinde gerçekleşti
LONDRA (AA) – İngiltere ekonomisi geçen yılın son çeyreğinde yüzde 0,6 ile beklentilerin üzerinde büyüme kaydetti. İngiltere Ulusal...

LONDRA (AA) – İngiltere ekonomisi geçen yılın son çeyreğinde yüzde 0,6 ile beklentilerin üzerinde büyüme kaydetti.

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisinin (ONS) verilerine göre İngiliz ekonomisi geçen yılın son çeyreğinde yüzde 0,5 olan beklentinin üzerine çıkarak yüzde 0,6 seviyesinde büyüme kaydetti.

Son çeyrek verilerinin açıklanmasıyla İngiltere ekonomisi 2015 yılının tamamında yüzde 2,3 büyüme kaydetmiş oldu. Veriler açıklanmadan önce analistlerin beklentisi geçen yıla ilişkin büyümenin yüzde 2,2 olması yönündeydi.

Öte yandan İngiltere'de 4.çeyrekte cari işlemler açığı 32,7 milyar sterlin ile Gayri Safi Yurtiçi Hasılanın (GSYH) yüzde 7’si seviyesine yükseldi.

Geçen yılın tamamında ise cari işlemler açığı toplamda 96,2 milyar sterlin seviyesinde gerçekleşti. İngiltere’de cari işlemler açığı geçen yıl itibarıyla 1948 yılından beri en yüksek seviyesini gördü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.