İngiltere’de enflasyon yüzde 0,3’e geriledi

İngiltere’de enflasyon yüzde 0,3’e geriledi
LONDRA (AA) - İngiltere'de nisan ayında tüketici fiyat endeksi yıllık bazda yüzde 0,3 artış kaydetti. İngiltere’nin Ulusal İstatistik...

LONDRA (AA) - İngiltere'de nisan ayında tüketici fiyat endeksi yıllık bazda yüzde 0,3 artış kaydetti.

İngiltere’nin Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından açıklanan verilere göre ülkede nisan ayında tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık bazda yüzde 0,5 olan beklentinin altında kalarak yüzde 0,3 artış kaydetti. Bir önceki ay İngiltere’de enflasyon yıllık bazda yüzde 0,5 olarak gerçekleşmişti.

Nisan ayında TÜFE aylık bazda ise yüzde 0,3 olan beklentinin altında kalarak yüzde 0,1 yükseldi. İngiltere’de çekirdek TÜFE ise nisan ayında yıllık bazda yüzde 1,4 olan beklentinin altında kalarak yüzde 1,2 artış gösterdi. Nisan ayında çıktı (üretici fiyat endeksi) ÜFE ise aylık yüzde 0,2 olan beklentinin atlında kalarak yüzde 0,4 yükseldi.

Çıktı ÜFE nisan ayında yıllık bazda ise yüzde 0,7 azaldı. İngiltere Merkez Bankası (BoE) orta vadede enflasyonun yüzde 2 seviyesine yükseltilmesini hedefliyor. İngiltere'de mart ayında konut fiyatları ise yıllık bazda yüzde 9 artış gösterdi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.