İngiltere’de hizmet sektörü hız kesti

İngiltere’de hizmet sektörü hız kesti
LONDRA (AA) – İngiltere’de nisan ayında hizmet sektörü satın alım yöneticileri endeksi (PMI) 52,3 ile beklentinin altında kaldı.Markit/CIPS tarafından...

LONDRA (AA) – İngiltere’de nisan ayında hizmet sektörü satın alım yöneticileri endeksi (PMI) 52,3 ile beklentinin altında kaldı.

Markit/CIPS tarafından açıklanan verilere göre İngiltere’de hizmet sektörü satın alım yöneticileri endeksi nisan ayında 52,3’e gerileyerek, 53,5 olan beklentinin altında kaldı. Mart ayında hizmet sektörü PMI verisi 53,7 seviyesinde gerçekleşmişti.

Markit’in Başekonomisti Chris Willamson, 23 Haziran'da yapılacak Avrupa Birliği (AB) nedeniyle hizmet sektöründe satın alımların yavaşladığını belirterek, küresel ekonomideki talep azalmasının da İngiltere'deki hizmet sektörünü olumsuz etkilediğini kaydetti.

İngiltere’de dün açıklanan inşaat sektörü satın alım endeksi yöneticileri endeksi (PMI) nisan ayında 52'ye gerileyerek yaklaşık son üç yılın en düşük seviyesini görmüştü.

PMI verilerinde 50 ve üstü sektörel büyümeye işaret ederken, bu seviyenin altındaki veriler daralma olarak yorumlanıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.