İngiltere’de şubat enflasyonu seviyesini korudu

İngiltere’de şubat enflasyonu seviyesini korudu
İngiltere’de şubat ayında tüketici fiyat endeksi yıllık bazda yüzde 0,3 ile bir önceki ayda kaydedilen seviyesini korudu

LONDRA (AA) – İngiltere’de şubat ayında tüketici fiyat endeksi yıllık bazda yüzde 0,3 ile bir önceki ayda kaydedilen seviyesini korudu.

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisinin (ONS) verilerine göre ülkede şubat ayı tüketici fiyat endeksi yıllık bazda yüzde 0,3 artış kaydetti. Beklenti şubat ayında enflasyonun yüzde 0,4 artış kaydetmesi yönündeydi.

ONS’nin açıklamasında özellikle artan gıda fiyatlarının şubat ayında enflasyon oranını yukarı yönlü desteklediği belirtildi.

İngiltere’de enflasyon, İngiltere Merkez Bankasının (BoE) orta vadede hedeflediği yüzde 2'nin oldukça altında seyretmeye devam ediyor.

Ülkede şubat ayında tüketici fiyat endeksi aylık bazda ise yüzde 0,4 olan beklentinin altında kalarak yüzde 0,2 seviyesinde gerçekleşti.

Şubat ayında çekirdek tüketici fiyat endeksi yıllık bazda beklentiyle uyumlu şekilde yüzde 1,2 artış kaydederken çekirdek tüketici fiyat endeksi aylık bazda yüzde 0,2 olan beklentinin üzerine çıkarak yüzde 0,4'lük artış gösterdi.

İngiltere’de şubat ayında üretici fiyat endeksi ise aylık bazda yüzde sıfır olan beklentinin üzerine çıkarak 0,1 oranında gerçekleşti.

Yıllık bazda ise şubat ayında üretici fiyat endeksi 1,1 azaldı. İngiltere’de konut fiyatları ocak ayında yıllık bazda yüzde 7,9 artış kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.