İngiltere'deki Terör Saldırısı

İngiltere'deki Terör Saldırısı
Fransa Cumhurbaşkanı Macron, İngiltere Başbakanı May ile görüştü - Macron, ülkesinin İngiltere ile teröre karşı işbirliğinde bütün imkanlarıyla seferber edeceğini bildirdi

PARİS (AA) - Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkesinin İngiltere ile teröre karşı mücadele için işbirliğinde bütün imkanlarını seferber edeceğini bildirdi.

Macron, Manchester kentindeki terör saldırıyla ilgili olarak İngiltere Başbakanı Theresa May ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Macron, bu görüşmede May'a, "Fransa'nın, İngiltere ile teröre karşı mücadelede işbirliği için bütün imkanlarını seferber edeceğini" söyledi.

Macron, May ile yaptığı telefon görüşmesini ardından Başbakan Édouard Philippe ile taziye defteri imzalamak için Paris'teki İngiltere Büyükelçiliğine gitti.

Macron, burada yaptığı kısa konuşmada ise Avrupa'da teröre karşı işbirliğinin güçlendirilmesi konusunda kararlı olduğu mesajını verdi.

Cumhurbaşkanı Macron ayrıca yarın yapılacak haftalık Bakanlar Kurulu toplantısının ardından son terör saldırılarının ele alınması için Milli Güvenlik Kurulunu olağanüstü toplantıya çağırdığını açıkladı.

Macron, bu toplantıda özellikle Fransa ve İngiltere arasında teröre karşı mücadelede işbirliği konusunda istihbarat servisleri arasındaki koordinasyonun artırılması konusunun ele alınacağını belirtti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.