İngiltere'den Müslüman Kardeşler'e İltica Hakkı

İngiltere'den Müslüman Kardeşler'e İltica Hakkı
İngiliz İçişleri Bakanlığı, Müslüman Kardeşler üyelerinin iltica başvurularının kabul edilmesine yeşil ışık yaktı

LONDRA (AA) - İngiliz İçişleri Bakanlığının, 2 Ağustos itibariyle yürürlüğe giren ve iltica başvurularını inceleyen yetkililere yönelik hazırlanan "Mısır'la ilgili bilgi ve kılavuz: Müslüman Kardeşler" başlıklı belgesinde, yüksek profilli ve siyasi olarak etkin Müslüman Kardeşler üyelerinin iltica taleplerinin kabul edilebileceği belirtildi.

Kılavuzda, Mısır’da özellikle "darbe yönetimine karşı gösterilere katılanların kovuşturma, gözaltı, kötü muamele ve ölçüsüz cezalandırmaya” maruz kalabileceklerini kanıtlayabilecekleri kaydedildi.

Bakanlık kılavuzunda "Müslüman Kardeşler'in yüksek profilli taraftarları veya öyle oldukları yönünde haklarında bir algı bulunanlar, mesela gazeteciler de benzer bir kovuşturma riski altında olabilir. Bu durumlarda da iltica hakkı tanınması uygun olacaktır.” denildi.

Müslüman Kardeşler'in düşük profilli taraftarlarının, siyaset dışı veya pasif destekçilerinin rejimin hedefi haline gelmedikleri için böyle bir kovuşturma riski taşımadıkları savunulan kılavuzda, bu türden kişilerin başvuruların vaka temelinde incelenmesi gerektiği vurgulandı.

Müslüman Kardeşler'in 2015 ocak ayında Mısır’daki darbe rejimine karşı "cihat çağrısı" yaptığı yönündeki haberlere işaret edilen kılavuzda, başvuru sahibinin bu konudaki dahline bağlı olarak iltica başvurularında istisna uygulanabileceği ve bu hakkın tanınmayabileceği de dile getirildi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.