İngiltere'nin kadrosu

İngiltere'nin kadrosu
10 Haziran-10 Temmuz'da düzenlenecek 15. Avrupa Futbol Şampiyonası'nda İngiltere Milli Takımı, Rusya, Slovakya ve Galler'in bulunduğu B Grubu'nda mücadele edecek

Fransa'nın ev sahipliğinde 10 Haziran-10 Temmuz'da düzenlenecek 15. Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) İngiltere Milli Takımı, Rusya, Slovakya ve Galler'in bulunduğu B Grubu'nda mücadele edecek.

Turnuvaya hazırlık aşamasında Türkiye'yi 2-1 mağlup eden ve favoriler arasında gösterilen İngiltere'nin kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, kadrosu ve şampiyona geçmişiyle ilgili ayrıntılar şöyle:

Roy Hodgson yönetimindeki İngiltere, elemelerde İsviçre, Slovenya, Estonya, Litvanya ve San Marino'nun bulunduğu E Grubu'nda yer aldı.

Elemelerde çıktığı 10 maçın tamamını kazanarak 30 puan elde eden İngilizler, tüm grupların en başarılı takımı olarak zorlanmadan EURO 2016 finallerine vize aldı.

Kadrosunda birçok önemli ismi bulunduran İngiltere'de, bu sezon Premier Lig'de Leicester City'yi attığı 24 golle şampiyonluğa taşıyan oyunculardan Jamie Vardy ile rakip ağları 25 kez havalandırarak gol krallığına uzanan Tottenham Hotspurlu Harry Kane son dönemdeki formlarıyla dikkati çekiyor.

İngilizlerin en büyük eksiği olarak elemelerde 6 gol atan ve sakatlığı nedeniyle EURO 2016'da forma giyemeyecek Arsenallı Danny Welbeck göze çarpıyor.

Avrupa Şampiyonası geçmişi
İngiltere, Avrupa Şampiyonası'nda 9. kez boy gösterecek.

Daha önce katıldığı 8 turnuvada 27 maç yapan İngiltere Milli Takımı, bunların 9'unu kazandı, 9'undan beraberlikle, 9'undan da mağlubiyetle ayrıldı. Turnuvada son olarak 2004 ve 2012'de çeyrek final oynayan İngiltere, şampiyona tarihi boyunca 36 gol attı, kalesinde 31 gol gördü.

Maç takvimi
11 Haziran (TSİ 22.00): İngiltere-Rusya (Velodrome Stadı - Marsilya)

16 Haziran (TSİ 16.00): İngiltere-Galler (Bollaert Delelis - Lens Agglo)

20 Haziran (TSİ 22.00): Slovakya-İngiltere (Geoffroy Guichard Stadı - Saint-Etienne)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.