İninal'in Bddk'dan E-para Lisansı Alması

İninal'in Bddk'dan E-para Lisansı Alması
Up Group Bölge Başkanı ve ininal Yönetim Kurulu Başkanı Anglade: - "Türkiye'de sektör lideri Multinet Up ile 2010'dan bu yana yarattığımız sinerjiyi ve belirlenen ortak inovatif vizyonu, e-para lisansının alınmasıyla iştirakimiz ininal üzerinden Avrupa'ya

İSTANBUL (AA) - Up Group Bölge Başkanı ve ininal Yönetim Kurulu Başkanı Julien Anglade, Türkiye'de sektör lideri Multinet Up ile 2010'dan bu yana yarattıkları sinerjiyi ve belirlenen ortak inovatif vizyonu, e-para lisansının alınmasıyla iştirakleri ininal üzerinden Avrupa'ya ihraç edeceklerini bildirdi.

Ödeme platformları geliştiren finansal teknoloji şirketi ininal'den yapılan açıklamada, 2012 yılında "finansal servisler platformu" olma vizyonuyla kurulan ve geçen yıl çoğunluk hissesi Up Group iştiraklerinden Multinet Up tarafından satın alınan ininal'in Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan (BDDK) elektronik para lisansı aldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, bireysel kullanıcılara sunduğu ön ödemeli MasterCard ve mobil cüzdan servisleriyle 1 milyonu aşkın müşterisi bulunan ininal'ın aldığı bu lisansın, Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile resmi olarak duyurulduğu da bildirildi.

BDDK'nın 6493 sayılı kanununun yürürlüğe girmesinden önce faaliyetlerine başlayan ininal'ın, bu sayede ödeme hizmetleri ve elektronik para lisansı sahibi olan şirketlerin arasındaki yerini aldığı kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Up Group Bölge Başkanı ve ininal Yönetim Kurulu Başkanı Julien Anglade, Türkiye'de sektör lideri Multinet Up ile 2010'dan bu yana yarattıkları sinerjiyi ve belirlenen ortak inovatif vizyonu, e-para lisansının alınmasıyla iştirakleri ininal üzerinden Avrupa'ya ihraç edeceklerini bildirdi.

Anglade, ön ödemeli sistemleri kullanmaya alışkın olan kitlelere ininal üzerinden sunulacak olan yenilikçi çözümlerle Avrupa arenasında da fark yaratacaklarını vurguladı.

ininal Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Suner de Türkiye'nin bankacılık ve ödeme platformları konusundaki yenilikçiliğinin tartışılmaz olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Ancak Türkiye'deki nüfusun yüzde 42'sinin halen bankasız ya da banka hizmetlerine erişiminin limitli olduğu tahmin ediliyor. Biz ininal olarak bu büyük kitleyi temel bankacılık ürünlerinin sunduğu finansal ekosisteme ulaşabilir hale getiriyor, düşük maliyetlerle ve kullanımı son derece kolay ürünler olarak hizmetlerine sunuyoruz. Bugün tüketiciler ininal kartları Migros, PTT, D&R, Teknosa ve Yaysat bayileri gibi kendilerine en yakın noktalardan alarak içine nakit para yükleyebilir ve dünyada MasterCard'ın geçtiği her yerde güvenle harcama yapabilir. En büyük motivasyonumuz ise hem 'bankasız' diye adlandırdığımız bu büyük kitlenin finansal okuryazarlığını artırmak hem de bu kitlenin güvenli ve pratik şekilde internetten ve fiziksel noktalardan alışveriş yapabilmelerini sağlayarak finansal servislere erişimde fırsat eşitliği yaratmak."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.