Yusuf Koç

Yusuf Koç

İnkâr edilmez bir gerçek!

İnkâr edilmez bir gerçek!

Farkında mısınız? Yeryüzünde mesafeler kısaldı, lisanlar anlaşılır hale geldi. Ancak ezenlerle, ezilenler de seçiliyor artık… Bugüne kadar şer güçlerin odak noktaları, bütün insanlığı ekonomik taassuplarla ezmiş; basın, sinema, derin cephelerin soğuk savaşlarıyla sürekli egemenleri oldu.

Kültürler, denizin deltaları gibi aynı yerlere akmaya başladı. Teknoloji hızla gelişiyor. Bir önceki günün makineleri sürekli depolara kaldırılırken; yeni teknoloji diye geri kalmış ülkelere, peynir-ekmek gibi pazarlanıyor.

Şirketler küçülüyor, holdingler büyüyor; holdingler küçülüyor, mega holdingler kuruluyor. Süper güçler, sıcak savaşlara ilgi göstermiyor zaten gerekte kalmıyor. Bu gelişmenin getirdiği süper teknikler; kültürel ve psikolojik olarak soğuk savaşın hem yolunu açıyor ve hem de salyalı zaferin çirkin çığlıklarını duyuruyor.

Üstelik az gelişmiş ve stratejik bir coğrafi konumu olan ülkelere de ültimatomunu vererek; yaygın haberleşme ağını kuruyor, kendisine ileri karakollar inşa ediyor. Bunu icra ederken zorlanmıyor bile... Nasıl olsa evrensel köy, dünya…

Dünya; demokrasi adına, zaman zaman emperyalizmin keskin dişlileri arasında adeta kıyıma uğrarken; bundan en çok İslam Coğrafyası zarar görüyor. Anlaşılan o ki; kapitalist sistemler yine nefsi emmarelerinin hegomanyasında hiç bir rejime hayat hakkı tanımıyor.

 

Dünya bir arayış içerisinde... Hayat makineleşti. Rövanşını yapamamanın ezikliğinde, doyumsuzluğunu çözemiyor. Çözemiyor ama iki bilinmeyenli denklemin formülünde, ilahi sistemin varlığını da inkâr edemiyor.

 

Bugün İslam Coğrafyasında, kan ve gözyaşı dökülüyorsa; tıpkı Mekke Dönemi soyluları gibi tahtı revan olacak, rejimleri ve putları ayaklar altında kalacak, zevki sefaları son bulacak diye korktuklarındandır.

İnkâr edilmez bir gerçek; ekonomik savaşın insanlar üzerinde ne kadar etkili olduğu... Öz kültürümüzün ne kadar yozlaştığı…

Madem insan, bu dünyaya yaratıcısını tanımak ve O'na ibadet etmek için gelmiştir; o halde tüm kazandıklarımızdan ve harcadıklarımızdan sorumluyuz, demektir. Her nefesin bir gün hesaba çekileceğini ve bir kuzunun, kurttan bile hesap soracağını unutmamak gerekir.

Selam ve muhabbetle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yusuf Koç Arşivi

EDEP!

30 Ocak 2017 Pazartesi 20:32
SON YAZILAR