İnönü Üniversitesinde "BESYO Kariyer Günleri"

İnönü Üniversitesinde "BESYO Kariyer Günleri"
- Alima Yeni Malatyaspor teknik heyeti ve futbolcular, üniversiteli gençlerle bir araya geldi


MALATYA (AA) - İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu tarafından düzenlenen BESYO Kariyer Günleri'nin konuğu Alima Yeni Malatyaspor teknik heyeti ve futbolcuları oldu.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, toplumla barışık bir üniversite olduklarını söyledi.

Üniversitelerin bir görevinin de toplumla, değişik kesimlerle iş birliği içerisinde çalışmalar yapması olduğunu belirten Çiçek, "Ama bunu yaparken üniversite, üniversite olarak kalmazsa, yerel aktörlerin ve diğer faktörlerin etkisinde kalırsa üniversite olmaktan çıkar. O açıdan İnönü Üniversitesi toplumuyla, sivil toplumuyla, kurumlarıyla, şehriyle, halkıyla barışık bir üniversitedir. Ama bu barışıklık toplumla ve söylediğim kurumlarla barışık olmaktır." diye konuştu.

Alima Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü İrfan Buz da güzel, renkli, içten ve sevgi dolu gençlerle bir arada olmaktan duydukları memnuniyeti ifade etti.

Öğrencilerin sporu okullarıyla birlikte yürütmelerinin önemine işaret eden Buz, "Genç arkadaşlarımız var. Belki ileride profesyonel futbolcu olmak istiyorlar ama ne olursa olsun eğitiminizle bir arada yürütmeye çalışın. Okul gerçekten çok önemli. O sizin için her zaman bir sigortadır. Çünkü futbolculukta sakatlıklar ve farklı şeyler ortaya çıkabiliyor." dedi.

Sportif direktör Ali Ravcı da sportif direktörlüğün zor bir görev olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bence futbolculuk daha kolay. Hatta sportif direktörlüğe göre antrenörlük, teknik direktörlük de daha kolay. Her ne kadar Türkiye'de sportif direktörlük anlam ve yetki olarak tam anlamıyla yerleşmemiş olsa bile sportif direktörlüğün yarı yöneticilik vasfı vardır. Teknik heyetle yönetim arasında, yeri geldiğinde futbolcu ile teknik heyet arasında ya da futbolcu ile yönetim arasında bir köprü görevi görür."

Alima Yeni Malatyaspor'un kaptanı ve kalecisi Vedat Kapurtu ise şampiyonlukların tesadüfen kazanılmadığını vurgulayarak, "Malzemecisinden masörüne, kulüp personeli, hocalar, yönetim, taraftar ve futbolcuları bütün olarak ele alırsanız şampiyon olabilirsiniz. Biz, bireysel bir spor yapmıyoruz. Takım oyunu oynuyoruz. Bunun için de takım olmak çok önemli. Diğer oynadığım takımlarda bunu başardık ve şampiyon olduk. Malatyaspor'da da bunu başardık ve şampiyon olduk." diye konuştu.

Forvet oyuncusu Mehmet Umut Nayir de futbola geç başladığını, bir futbolcu için altyapının büyük önem taşıdığını söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.