Uğur Özteke

Uğur Özteke

İnşaat sektöründeki Tünelde ışık var!

İnşaat sektöründeki Tünelde ışık var!

Hazır beton sektöründe faaliyet gösteren “KORKMAZ BETON GROUP”ta, baba Kemal Korkmaz, evlatları Gülvezir ve Sıtkı Korkmaz ile şehrimizde yepyeni bir isim, yepyeni bir ufuk ile inanılmaz iddialı şekilde düğmeye basmış.
…………….
Aslında sohbetlerde her yerde tartışır dururuz, “Bu kadar inşaat ne? Bu inşaatın sonu ne olacak?” diye yorumlar yaparız. 
Mesela şehrimiz tanınamayacak şekilde değişiyor. Binalar, apartmanlar, siteler o kadar hızlı yükseliyor ki bazen kendimizi mantar tarlasında sanıveriyoruz. Bir mahalleye dört ay girmeyelim, şaşırıp kalıyoruz.
Ve bizim gibi düşünen pek çok insan “Bu hızlı gidiş nereye kadar?” diye de hep birbirlerine sorup duruyor.
Aslında inşaat sektöründeki hızlı büyüme sadece Konya’mıza mahsus bir olay değil ki. 
Türkiye’nin her yanında İstanbul’da bile dört ayda bir nerede ise yeni ilçeler kuruluyor.
Yine paradan puldan anlayanların söylediklerine göre konutlar, işyerleri tahminlerin çok ötesinde fiyatlarla satılıyor. “Hatta yok satıyor”.
Bir yanda milletin “sıcak para yok” iddiaları, diğer yanda sade vatandaşın bile ederinden çok daha fazla paraya peynir ekmek gibi ev satın alması!
Bu konulara pek kafası basmayan biz tesadüfen kendimizi KORKMAZ ailesinin yanında buluverdik. 
Aslında biz fanatik Sıtkı Korkmaz dostumuzu kızdırmak için gitmiştik. Derken denge unsuru Gülvezir Korkmaz ve baba Kemal Korkmaz salona girince, Kemal Bey’in otoritesinden çekinip lafı demire, çimentoya değiştirivermiştik.
Tam bu noktada ortaya bizim de belki sizlerin de daha pek bilmediği bir konu çıkıverdi.
Baba Kemal Korkmaz ile evlatları yıllardır kendi işlerinde sessiz sedasız 1 numara olma yolunda uğraş verirler.
Ben “KORKMAZ BETON GROUP” un son olarak Gazipaşa Havaalanı inşaatını yapmakta olduğunu duymuştum. 
Konyalı bir firmanın bir adım büyümesinden çok mutlu oluyorum. Bu oran arttıkça inanın ben uçarım.
Hâla gözlerimin önünde; iki yıl önce San Francisco’da bir markette GESAŞ ürünlerini görünce donup kalmış. Heyecanımdan çevremi unutup şakır şakır Gesaş ürünlerinin fotoğraflarını çekmeye başlamıştım. 
Yine iki ay önce filan Karapınar ailesi ile dostluğumu bilen kızım ABD’nin Kanada sınırından PINAR kuruyemişin ürünlerinin fotoğrafını bana gönderince şok olmuştum.   
……………..
Yeter ki Konya markaları büyüsün, gelişsin. Önce Türkiye’nin her yerinde olsunlar. Sonda dünyada. Ne yalan söyleyeyim artık beni Orta Doğu, Arap yarım adası filan kesmiyor. Biz Konya markaları olarak Avrupa’nın en gelişmiş en zengin ülkelerinde, Amerika’da, Japonya’da olmalıyız.
….
Neyse biz gene uçtuk.
Kemal Korkmaz Bey’in anlattıklarından “KORKMAZ BETON GROUP” un Konya’da düğmeye basmasından hatta merkezin yanı sıra bazı ilçelerimizde büyük işlere girmesinden çok gururlandım.
Allah iş dünyamızda iyi niyetle, halis duygularla, ihlasla çalışan herkese çook çoook paralar kazandırsın. Onlar kazansın bakın biz nasıl büyüyeceğiz. 
GÜNÜN OKKALI SÖZÜ
Duvarda asılı diplomalar insanı insan yapmaya yetmiyor
NE ZAMAN ADAM OLURUZ?
Alt geçitlerde bisiklet sürücülerimizin yolun en solundan gitmedikleri zaman ADAM oluruz.              

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR