İnşaatta “demir” krizi büyüyor

İnşaatta “demir” krizi büyüyor
Demirde fiyatların artması nedeniyle inşaat sektöründe tansiyon yükselmeye devam ediyor. Konya Müteahhitler Birliği (KOMÜT) tarafından yapılan açıklamada da demir fiyatlarındaki önlenemez yükselişin istihdam seferberliğine büyük ket vurduğu belirtildi.

Konuya ilişkin açıklama şöyle: “KOMÜT olarak Cumhurbaşkanımız önderliğinde başlatılan istihdam seferberliğine gönülden destek veriyoruz. Seferberlik başlattık ve Konyamızda bulunan müteahhit üyelerimizle birlikte şantiyelerimizde daha fazla istihdam yapmaya başladık ayrıca bütün olumsuzluklara rağmen daha çok üretmeye çalıştık ama ne yazık ki yükselen demir fiyatları, inşaat sektörünü zora soktu.”

‘KARABORSACILIK YAPILIYOR’

Açıklamada 4 ayda demirin ton fiyatının bin 600 TL’den 2 bin 200 TL’ye yaklaştığı ifade edilirken, bazı kişilerin karaborsacılık yaptığı ve 9 Haziran’a kadar demir fiyatlarında düşüş olmadığı takdirde İMKON ve TİMFED’in “Paydos” çağrısı doğrultusunda iş durdurmaya gideceklerini ifade ettiler.

“Hükümetimiz kendi taktir ve imkanları ile demir fiyatlarını mutlaka düşürmelidir. Aksi taktirde sektör düşecektir” diyen KOMÜT Başkanı Şaban Topal, “Son 3 yıl seçimler ile geçen bir süreci yaşadık. Tam iş yapmaya başlanacağı bu anlamda inşaat sektörünün nefes alacağı ve hareketleneceği bir dönemde demirdeki aşırı fiyat artışı ile sektöre adeta bir demir darbesi indirilerek sektörün sekteye uğratıldığını görüyoruz” ifadelerine yer verdi. İnşaat sektörünün bu durum karşısında ciddi bir dar boğaz ile karşı karşıya kaldığını dile getiren Topal, “Fiyatların yükselmesinin yanında demir tedarikinin karşılanmasında da ciddi manada zorlanılmaktadır. İlerleyen üç beş gün içerisinde demir fiyatlarında bir iyileşme olmaz ise iş bırakma noktasına kadar gideceğimizin bilinmesini isteriz” diye konuştu.

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.