İnsan Hakları İzleme Örgütü'nden Somchai için soruşturma çağrısı

İnsan Hakları İzleme Örgütü'nden Somchai için soruşturma çağrısı
ANKARA (AA) - İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) Tayland'da, 12 yıl önce esrarengiz şekilde ortadan kaybolan insan hakları avukatı müslüman Somchai Neelapaijit...

ANKARA (AA) - İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) Tayland'da, 12 yıl önce esrarengiz şekilde ortadan kaybolan insan hakları avukatı müslüman Somchai Neelapaijit için soruşturma çağrısı yaptı.

HRW'nin Asya ofisinden yapılan açıklamada, Somchai'nin ortadan kayboluşunun ve öldürülmesinin Taylandlı yetkililerin güvenirliğini sarstığı kaydedildi.

Somchai'in, kaybolmasına ilişkin tekrar bir soruşturmanın açılması ve tüm bilgilerin kamunun erişimine izin verilmesi talep edilen açıklamada, HRW'den bir yetkili "Tayland'da kaybolmak bir suç olarak tanımlanmadığı için, yetkililer Somchai'nin kaçırılmasını emreden ve ona ne yapıldığını bilen kişileri sorgulamaktan kaçınıyor" ifadelerini kullandı.

Tayland'da bir Müslüman Hukuk Derneğinin Başkanı olan Somchai Neelapaijit, 2 Mart 2004 tarihinde polis olduğu iddia edilen 5 kişi tarafından Bangkok'ta bir arabaya binmeye zorlanmış ve sonrasında hiç izine rastlanmamıştı. Şahitler tarafından tanındıktan sonra yakalanan 5 polis memuru, "zorla kaybedilme" ülke hukukunda yasal olarak tanınmadığı için sadece icbar ve soygundan ceza almıştı. Somchai'nin kaçırıldıktan sonra öldürüldüğü tahmin ediliyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.