'İnsani trajedileri değerlendirecek son ülke Almanya'dır'

'İnsani trajedileri değerlendirecek son ülke Almanya'dır'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay, "İnsani trajedileri değerlendirecek son ülke Almanya'dır. Utanç verici, çok, pek çok açıdan" dedi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Alman Federal Meclisinin, Ermeni iddialarına ilişkin kararı konusunda, "İnsani trajedileri değerlendirecek son ülke Almanya'dır. Utanç verici, çok, pek çok açıdan." dedi.

Aktay, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi (KAİHL) tarafından Yıldız Vera'da düzenlenen Model Birleşmiş Milletler (MUN) programının açılış töreninde yaptığı konuşmada, Alman Federal Meclisinin kararını da değerlendirdi.

İnsani trajedileri değerlendirecek son ülkenin Almanya olduğunu dile getiren Aktay, şunları kaydetti:

"Utanç verici, çok, pek çok açıdan. Tarih şu anda bağımsız değildir. Tarih yeniden ve tekrar tekrar yazılır. Her tarihin yeniden yazılma olasılığı vardır. Geçmişe bakıp farklı bir tabloyla karşılaşabiliriz. Sizi tarihte geriye götüren şeyler çok önemli. Bugün yaşanan şey de Türkiye nerede, Almanya nerede? Bugün ne oluyor? Bugün katliamlar var. Bunun için ne yapıyorsunuz ama yüzyıl önceye gidiyorsunuz. Bugün olanlar üzerinize sorumluluk yüklüyor, siz bundan kaçıp geçmişe gidiyorsunuz. Kendi vicdanlarını temizliyorlar ama bunu yapamazlar. Biz onları her zaman için sorumsuzlukları için suçlayacağız. Söz konusu Türkiye ve Ermeni halkı olunca 'Yüzyıl önce olanlar berbattı, bunun bir soykırım olduğunu kabul etmek gerekir.' diyorlar ve Türkiyeyi suçluyorlar. Türkiye ise göçmenler kapı açıyor. Dünyada böyle bir ülke göremezsiniz Dünya insani yardım konusunda birinci sıradayız. Roller değişmiyor. Bizi yüzyıl önce soykırım olduğuna kimse inandıramaz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.