Uğur Özteke

Uğur Özteke

İnsanlara ve öğrencilere bu eziyetten zevk mi alıyorsunuz?

İnsanlara ve öğrencilere bu eziyetten zevk mi alıyorsunuz?

Bugün yine şehrimizden sıkıntılı bazı konuları fotoğraflarla sizlerle paylaşacağız, çünkü yöneticilerimiz insanların çektikleri çileleri daha kolay anlasın hem de kendi insanlarımızdan söz edeceğiz ve bu vesile ile güzel insanları anacağız.

ALİ AKKANAT NASIL İKNA OLDU?

Konyaspor olağanüstü genel kurulunu yaptı. Bu kongre için olumlu, olumsuz çok şeyler yazılabilir. Ama bu güzel ortamda gelin biz önce bir güzellik ile başlayalım. Ali Akkanat, Konya’nın yetiştirdiği dahası Konya’da yetişen ama kendi kendine yetişen ender, fedakâr isimlerden birisidir. Ali Bey, Konya’da, Çorlu’da, Babaeski’de, İstanbul’da değil, mesela Almanya’da, Fransa’da kendisini ispatlamış çok üst düzey bir işadamıdır. Son olarak Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliğini bile kibarca reddeden bir şahsiyettir. Ama şimdi Konyaspor Yönetim Kurulu Üyeliğini kabul etmiştir. Fazla uzatmak istemiyorum. Ali Bey’i buraya ikna eden Sayın Genel Müdür Mehmet Baykan ve Başkan Ahmet Şan’a teşekkür ederim.

TRAFİK TESCİLİN YANINDAKİ

YAYA GEÇİDİ KAPATILIRSA

Dün sabah bize güvenen inanan bir bürokratımızdan aşağıdaki fotoğraf karelerini aldık. Bunlar gibi daha çok fotoğraf var.

1-130.jpg2-113.jpg3-092.jpg4-066.jpg5-038.jpg6-030.jpg

Meram’da Trafik Tescil bürosunu bilmeyenimiz yoktur. Uzun uğraşlardan sonra buraya bir yaya geçidi yapılmıştı. İşte dün sabah bu yaya geçidi dün kapatılmış. Ve insanlar sabah bu tür sıkıntılarla telleri aşmaya çalışmışlar. Öğrencilerden tutunda bebekli ailelere kadar insanımızın durumu.

Gerçekten günah değil mi?

ESKİ KADILAR SOKAKTAN BİR KARE

7-018.jpg

Bu fotoğraf karesini çok sevdiğim şehrinde yakından tanıdığı bir isim gönderdi. Bu abimiz yakın zamana kadar şehrin yönetiminde AK Parti il yönetiminde çok da etkin bir isimdi.

Değerli abimiz fotoğraftan sonra özetle şöyle diyordu;

“Selamünaleyküm Uğur abi

Burası Eski Kadılar Sokağı                        

Bu evde aileler oturuyor.

Böyle park etmiş gitmiş arabanın birisinin sahibi de ne üzücü ki bir camimizin imamı.

İnsanların evlerine giriş çıkışları hiç mi hiç düşünülmeden park ediliyor.

Gerçekten kendimizden başka kimseyi düşünmez bir toplum olduk.”

SADE VATANDAŞ GÖZÜ İLE BARO SEÇİMİ

Osman Çakmakçı isimli bir okurumuz var. Osman abimiz ile bire bir tanıştık. Bir insan şehrini ülkesini bu kadar mı sever. Üstüne üstelik de garip mi garip. Ama şehrin her sorununa duyarlı.

Bakın Osman abi baro seçimlerinin ardından düşüncelerini bizimle nasıl paylaşıyordu;

“Selamünaleyküm kıymetli abim, nasılsın?

Pazar günü yapılan Baro seçimleri öncelikle Konya'mıza hayırlı uğurlu olsun inşallah. Kazanan tarafa da, kaybeden tarafa da göstermiş oldukları gayret ve çabalarından dolayı teşekkürü bir borç biliyorum. Rabbim biliyor içimi ama abi kızma bana Suat Altınsoy’un kaybettiğine hem üzüldüm hem sevindim. Kendi şahsını çok severim ve sayarım mert ve delikanlı, adam gibi adam bir insan ve hukukçu.

Ne yalan söyleyeyim Suat abinin kazanmasını cani gönülden istiyordum. Kısmet değilmiş olmadı. Sevindiğim tarafı da bu insanların ve hukukun arkasına saklanarak dolap çevirenler ve çevirecek olanlar büyük bir hüsrana uğradı. AK Parti de bulunan FETÖ ile mücadele tam teşekküllü yapılmayacaktı.

Birileri bunun arkasına saklanarak dolap beygiri gibi affedersin ama yedikleri nane kalmayacaktı. Bu benim kendi şahsi fikrim abi.

AK Parti kaybetmedi, kazandı. İçimizdeki hainler kaybetti. Kendine çok iyi bak aslan abim Allah'a emanet olasın.

Selametle kal sağlıcakla kal inşaallah.”

……………….

ALİ KARAPINAR’A GEÇMİŞ OLSUN DİYORUZ

Sessiz mütevazi iş adamımız Ali Karapınar önceki gün akşam Sedirler’de Yanık Camii bölgesinde bir trafik kazasına karışmış. Bu vesile ile Ali abimize ve Karapınar ailesine geçmiş olsun diyoruz. 

SÜLEYMAN KÖPRÜLÜ ABİMİZLE HASRET GİDERDİK

Önceki gün dost ziyareti yaptığımız büyüklerimizden birisi de Süleyman Köprülü abimizdi. Köprülü ailesini gazeteciliğe başladığımız o ilk günlerden tanırım. Biraz eski Konyalı hatırlayanlardan kimler bilmez ki. İdmanyurdu futbol takımını hatırlamayanınız bilmeyeniniz var mı?

Şimdi eski diye dudak büküp geçtiğimiz stadyumun dili olsa da konuşsa.

Yeşil-Beyazlı forması ile Kamil Köprülü bugün top oynayacaktı da Türkiye görecekti. O nasıl bir yetenek o nasıl bir beceri idi.  

Mütevazı işadamı Kenan Köprülü’yü de bilmeyenimiz yoktur.

İşte bu asil ve yürekli, güler yüzlü ve başarılı ailenin bugün otomotivdeki güzel insanı Süleyman abi ile eski Konya’yı epey bir konuştuk. İnşallah fırsat buldukça bu güzel sohbetten eski Konya’dan bugüne bir şeyleri de aktarırız.

ALİ ARIKOĞLU HIZLA SAĞLIĞINA KAVUŞUYORMUŞ

Basketbol Federasyonu yönetim kurulu üyesi, iş adamı sanayici hem de sektöründe Türkiye markaları arasında zirvede yer alan genç dostlarımızdan Alper Arıkoğlu tenis maçında tendonlarını koparmış. Geçirdiği ameliyat sonrası hızla iyileşme sürecinde olan Alper Arıkoğlu’na biz de acil şifalar diliyoruz.

DAVUTOĞLU İNŞALLAH BUGÜN MAÇTA

Konya siyaseti adına Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarihine geçen hoca için bugün aslında uzun bir yazı yazmak istiyordum. Ama vatandaşın derdini öne aldık ve yerimizi fazlası ile doldurduk.  Ahmet Hoca’yı bugün inşallah maçta izleyelim sonra da yazımızı yazalım.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Mutsuz olduklarını söyleyen insanlara öyle hemen inanmayın. Hele önce bir sorun bakalım hala uyuyabiliyorlar mı? Cevap “evet” ise her şey yolunda demektir. Bu da yeterlidir.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?    

Allah korkusunu aklımızdan hiç çıkarmadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR