İnsanları kimlik ve mezhepleriyle ötekileştirdiler

İnsanları kimlik ve mezhepleriyle ötekileştirdiler
Nasıl FETÖ'ye 'bu ülkede paralel devlet kuramazsınız' dediysek, 'bu ülkede tek devlet, tek bayrak, tek millet ve tek vatan kavramını hiç kimse ortadan kaldıramayacak' diye anlayışımızı net bir şekilde ifade etmeye çalışıyoruz.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şimdi PKK'ya, KCK'ya karşı nasıl cevap verebileceğimizi ülkeye ve tüm millete gösteriyoruz. Nasıl FETÖ'ye 'bu ülkede paralel devlet kuramazsınız' dediysek, 'bu ülkede tek devlet, tek bayrak, tek millet ve tek vatan kavramını hiç kimse ortadan kaldıramayacak' diye anlayışımızı net bir şekilde ifade etmeye çalışıyoruz." dedi.

Soylu, Ağrı'daki temaslarının ardından Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok ve beraberindekilerle, askeri helikopterle Patnos ilçesine geçerek, burada düzenlenen Patnos Kaymakamlığının ek hizmet binası açılışına katıldı.

Soylu, açılışta yaptığı konuşmada, muhalefetin sürekli hükümetin yaptığı yol, köprü gibi yaptıklara sürekli 'hayır' dediğine işaret etti.

Milletin bu nedenle muhalefeti iktidara ve ülkeyi yönetmek için geminin dümenine geçirmediğini söyleyen Soylu, şöyle devam etti:

"Bu millet, icraat yapanları, milletin emrinde olanları, milletle beraber olanları, millete hizmetkar olanları, millete hizmeti kendine bir görev ahlak ve bu milletin bir sorumluluğu olarak bilenleri bu millet iktidara geçirdi. Şimdi de 'hayır' diyorlar. Neye 'hayır' diyorlar. Milletin iktidarına 'hayır' diyorlar. İktidara, bu milletin kendisini idare etmesine 'hayır' diyorlar. Neden, çünkü hiçbir dönem millete güvenemediler. Hep 'biz yönetelim, biz karar verelim' istediler. Şu kimi zaman poturlu ve şalvarlı dedikleri, kimi zaman kasketli dedikleri, kimi zaman kıyafetini beğenmedikleri, kimi zaman köylü diye aşağıladıkları, kimi zaman fukara diye baktıkları bu millet hiçbir zaman bu ülkeyi kaos içerisinde bırakmadı. Hep doğru istikameti buldu. Hep doğrunun yanında oldu."

- İnsanları kimlik ve mezhepleriyle ötekileştirdiler

Milletin ferasetiyle, aklıyla, tecrübesiyle bilgisiyle hiçbir zaman yanlışın peşinden gitmediğini belirten Soylu, milletin hiçbir zaman yanlışı tasvip etmediğini dile getirdi.

Milletin bu feraseti karşısında muhalefetin iktidar olmayacağını gördüğünü aktaran Soylu, şunları kaydetti:

"Gün geldi 60 darbesi, gün geldi 71 muhtırası, gün geldi 80 darbesi ile gün geldi insanları kim Sünni, Alevi, Kürt, kim başörtülü, kim başörtüsüz diye insanların değerlerini, kimliklerini birbirinden ayrıştırarak, insanlarımızı başka bir noktaya ötekileştirmeye çalıştılar. 14-15 yıldır AK Parti iktidardadır ama bu iktidar sadece hükümet konaklarını yapmıyor. Sadece sıcak asfalt, bölünmüş yol yapmıyor. Sadece hastane yapmıyor, sadece insanlarımızın çocuklarımızın rahatça okuyabilecekleri anaokulları yapmıyor. Bir zihniyet devrimi ortaya koymaya çalışıyor. Eşit vatandaşlık, hukuk, demokrasi, reyin önemi nedir? Bunu anlatmaya çalışıyor. Anlatırken de bunu gerçekleştirmeye çalışıyor."

- DEAŞ, FETÖ, PKK ve KCK bir taraftan yönetiliyor

Bakan Soylu, bu güzel yatırımlar nedeniyle birçok saldırıya maruz kaldıklarına dikkati çekti.

Ülkenin yıllar boyu derin güçlerin oyunuyla karşı karşıya kaldığını kaydeden Soylu, "Aynen bugün olduğu gibi bir taraftan DEAŞ, FETÖ, PKK diğer taraftan KCK, bunların hepsinin ortaya koyduğu ve hepsinin bir taraftan yönetildiği bir saldırı disipliniyle karşı karşıyayız. Bunun tesadüf olduğunu düşünmeyin. Evet hafif tabiriyle planlı bir tesadüf olduğunu düşünebilirsiniz. Planlı bir tesadüf." diye konuştu.

Ülkenin ayağa kalkmasını istemeyenlerin olduğunu anlatan Soylu, bazı güçlerin Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyanın zenginliğini, kardeşliğini, birliğini ve beraberliğinin etrafındaki coğrafyaya yayılmasını istemediğine işaret etti.

Soylu, Türkiye'nin kişi başına 25 bin dolar gelir seviyesine ulaşmasını istemeyenlerin olduğunu belirterek, "(Önünü tıkarız) diyorlar. Neyle tıkarız, terörü yükseltiriz, anarşiyi yükseltiriz. Bütün bunları yükselttiğin zaman siyasetin 'acaba ne olacak' diye bir endişe içerisine düşmesini bekleriz. Neyle tıkıyorlar, aynı 90'lı yıllardaki gibi terörle karşı karşıya kalsın, 28 Şubat olsun, 'terör olaylarına karşı acaba ne yapacağım' diye bir endişe olsun. Sonra 'biz istediğimiz gibi ülkeyi yönetelim ve idare edelim' diyorlar. O devirlerin geçtiğini söylemek istiyorum. O devirlerin geçmişte kaldığın, o devirlerin Türkiye'nin tarihinde eskide kaldığını söylüyorum." ifadelerini kullandı.

- "Tek devlet, tek bayrak, tek millet ve tek vatan kavramını hiç kimse ortadan kaldıramayacak"

Konuşmasına "Şimdi DEAŞ'a karşı da mücadelemizi, nasıl yapacağımızı millet ve devletle bir kararlılık içerisinde ortaya koyuyoruz" ifadeleriyle devam eden Soylu, şunları kaydetti:

"Şimdi PKK'ya, KCK'ya karşı nasıl cevap verebileceğimizi ülkeye ve tüm millete gösteriyoruz. Nasıl FETÖ'ye bu ülkede paralel devlet kuramazsınız dediysek, 'bu ülkede tek devlet, tek bayrak, tek millet ve tek vatan kavramını hiç kimse ortadan kaldıramayacak' diye anlayışımızı net şekilde ifade etmeye çalışıyoruz. 15 Temmuz'u hep birlikte yaşadık. Nasıl yaşadığımızı biliyoruz. Bu ülkede demokrasiyi bir Truva atı olarak değerlendirdikten sonra bu ülkenin gelişmesini, büyümesini ve zenginleşmesini önlemeye çalışanlar, başarılı, muvaffak olamayınca etrafındaki ateşi Suriye'de, Irak'ta ve etrafındaki bütün ülkelerdeki ateşi Türkiye'ye yansıtamayınca, bir darbe girişimine kalktılar. Milletimiz onlara cevap verdi. 'Kendi ülkemin namusuna kimsenin elini dokundurtmam' dedi. 'Demokrasime kimseyi dokundurtmam ve ülkemin yarınlarına kimseyi dokundurtmam' dedi."

- Millet 7 Haziran'daki emanetinin bir kısmını 1 Kasım'da geri aldı

Soylu, milletin arasına nifak sokmak ve milleti birbirine düşürmek isteyenlerin büyük bir yanılgıya düştüğünü vurgulayarak, milletin yüzyıllardır bu topraklarda bir ve beraber yaşadığına dikkati çekti.

Milletin, kendilerini bölmek isteyenlere tepki gösterdiğini ifade eden Soylu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Neden bu tepkiyi gösterdiniz? 7 Haziran'ı hatırlıyoruz ama 1 Kasım'ı da hatırlıyoruz. 7 Haziran ile 1 Kasım arası dükkan, dükkan gittiler, insanımızı tehdit ettiler. Bazılarının çocuklarını tehdit ettiler. 'Bizim dediğimizi yapmak zorundasınız' dediler. Kimini silahla, kimini çocuğuyla, kimini işiyle tehdit ettiler. Millet sabretti. 'Yapmayın, başkalarına hizmet ediyorsunuz. Kardeşlerinize, ülkenize güvenin' dediler. Evet sonra 7 Haziran ile 1 Kasım'dan sonra hep birlikte gördük. Ne oldu? 1 Kasım'da bu millet onlara 'Siz yanlış yaptınız. Siz elinize geçen bu milletin size demokrasiyle verdiği bir emaneti bu ülkeye yanlış olarak döndürdünüz' dediler ve o emanetin önemli bir bölümünü bu millet geri aldı."

Soylu, daha sonra dua edilmesinin ardından binanın açılışını yapıp beraberindekilerle karayoluyla Ağrı'ya hareket etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.