"İnsanlığın Umudu Ol" Yardım Kampanyası

"İnsanlığın Umudu Ol" Yardım Kampanyası
Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneğince temin edilen bebek maması ve kuru gıdadan olaşan bir tır yardım malzemesi Afrika'daki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak

MALATYA (AA) - Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneğince, Türk Kızılayı'nın başlattığı "İnsanlığın Umudu Ol" yardım kampanyasına bir tır bebek maması, kuru gıda desteğinde bulunuldu.

Yemen, Doğu Afrika ve Güney Sudan'da açlıkla mücadele eden insanlar için Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneğince toplanan yardım malzemeleri, dernek bahçesinde düzenlenen törenle Türk Kızılayı Malatya Şubesi'ne teslim edildi.

Dernek Başkanı Mustafa Kırteke, burada yaptığı konuşmada, dernek olarak daha önce Suriyeli Türkmenlere Türk Kızılayı aracılığıyla yardımda bulunduklarını, şimdi de "İnsanlığın Umudu Ol" kampanyası çerçevesinde Afrika'da açlıkla mücadele eden insanlar için bir tır gıda malzemesi temin ettiklerini söyledi.

Yardımın Afrika'ya bir an önce ulaşmasını temenni eden Kırteke, "Kızılay'dan aldığımız ihtiyaç listesine göre yardım malzemelerini temin ettik. Gönderdiğimiz yardım tırı, kuru gıda, bisküvi ve mamadan oluşmakta. Yurt içi ve dışındaki kardeşlerimiz şunu bilsinler ki biz önce insan olarak, Malatya ve Türkiye olarak ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin yanındayız. Bu yardımlar iyilik değil aslında insanlık görevimizdir." diye konuştu.

Kırteke, ihtiyaç sahiplerine yardımlarının bundan sonra da devam edeceğini kaydetti.

Türk Kızılayı Malatya Şube Başkanı Umut Yalçın da Türk Kızılay'ının öncülüğünde 30'dan fazla sivil toplum kuruluşunun desteğiyle yürütülen Yemen, Doğu Afrika ve Güney Sudan için yürütülen "İnsanlığın Umudu Ol" yardım kampanyası kapsamında ildeki yardımseverlerin bağışta bulunduğunu aktardı.

Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği'ne yardımları dolayısıyla teşekkür eden Yalçın, "Türk Kızılayının tüm dünya coğrafyasında yardıma muhtaç, Türkiye'nin uzatacağı eli bekleyen insanlara faydalı olmak için Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği'nin yapmış olduğu bu yardım, Kızılay olarak bizleri memnun ediyor." dedi.

Yalçın, ildeki sivil toplum kuruluşlarından da kampanya için destek istedi.

Konuşmaların ardından Türk Kızılayına teslim edilen yardım tırı, açlıkla mücadele eden insanların yaralarını sarmak için Afrika'ya gönderildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.