İnsanlık dersi verdi gönülleri kazandı

İnsanlık dersi verdi gönülleri kazandı
Elazığ'da motosiklet sürücüsü Yüksel Bayram, seyir halindeyken yerde bulduğu cep telefonunu sokak sokak gezerek sahibine ulaştırdı.

Elazığ'da motosiklet sürücüsü Yüksel Bayram, seyir halindeyken yerde bulduğu cep telefonunu sokak sokak gezerek sahibine ulaştırdı. Teşekkür parası teklif edilen Bayram, "İnsanlık görevimiz" diyerek parayı kabul etmedi. Bayram'ın davranışı gönülleri fethetti.

Elazığ Mimar Faruk Caddesi'nde seyir halinde olan motosiklet sürücüsü Yüksel Bayram, yolda bulduğu cep telefonu ile anlamlı bir hareket gerçekleştirdi.

Motosikletinden inip, sokak sokak esnafa sorular yönelterek cep telefonu sahibini arayan telefonu sahibine teslim etmek isteyen Bayram, kısa süre sonra telefonun çalması üzerine arayan kişinin cep telefonu sahibi olduğunu anladı. Cep telefonunu kaybeden amcanın olduğu noktaya giden Bayram, telefonu sahibine teslim etti. Teşekkür olarak para uzatmaya çalışan telefon sahibine motosiklet sürücüsü, "İnsanlık görevimiz, kim olsa aynısını yapardı" diyerek bir kez deha gönülleri kazandı.

İNSANLIK GÖREVİMİ YAPTIM

Motosiklet sürücüsü Yüksel Bayram yaptığı açıklamada, "Üniversite öğrencisiyim ve esnaflık da yapıyorum, çalışıyorum. Dün motorla seyir halindeyken yolda bir telefona denk geldim. Etraftaki esnafa sorarak telefon sahibini sordum kimse bilmiyordu. Birkaç sokağa daha sordum fakat telefonu ya da sahibini gören olmamıştı. Ben aramaya devam ederken telefon sahibi kendi telefonunu aradı. Telefonunu istediği yere götürmemi söyledi ve ben de tamam deyip olduğu yere gittim. Sahibine telefonunu teslim ettim, bana harçlık vermeye çalıştı. Allah, razı olsun ben insanlık görevimi yaptım. Benim yerimde kim olsa eminim ki aynı şeyi yapardı" dedi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.