Inter’in çoğunluk hissesi Çinlilerin oldu

Inter’in çoğunluk hissesi Çinlilerin oldu
ROMA (AA) - İtalya Birinci Futbol Ligi’nin (Serie A) büyük takımlarından Inter’in çoğunluk hisseleri, elektronik aletler üreten Çin firması Suning...

İtalya Birinci Futbol Ligi’nin (Serie A) büyük takımlarından Inter’in çoğunluk hisseleri, elektronik aletler üreten Çin firması Suning Holding’e geçti.

Çin’in Nanchino kentinde yapılan törenle, Suning Holding’in, Türk milli futbolcu Caner Erkin’in de yeni sezonda formasını giyeceği mavi-siyahlı İtalyan takımının yüzde 68,55’lik hissesini satın aldığı bildirildi.

Törende konuşan Suning Holding’in patronu Zhang Jindong, şirket olarak bir yıldan az bir süre önce futbol sektörüne girdiklerini anımsatarak, "Şimdi ise Inter’i satın almış durumdayız. Bu büyük bir sorumluluk. Başkan Erick Thohir’e ortaklık kurmak için olası partnerler arasından bizi seçtiği için teşekkür ediyoruz. Burada sizinle olmaktan dolayı çok mutluyum" değerlendirmesinde bulundu.

Spor sektöründe lider olmanın, Suning Holding’in stratejilerinden birini oluşturduğundan bahseden Inter’in yeni sahibi Jindong, "Gelecek 5 yılda futbol piyasasını geliştiren takımlar arasına girmek istiyoruz." ifadesini kullandı.

Futbolun Çin’de hızla gelişmekte ve yayılmakta olduğunu dile getiren Jindong, bu nedenle Inter’i satın almalarının son derece stratejik olduğunu, pek yakında Avrupa’daki önemli markalar arasında yer alacaklarını söyledi.

Moratti devri tamamen kapandı
Devir teslimle Inter’de bir dönem de sona erdi. Kulüp tarihinde 16 yıl başkanlık yapan, bu süre zarfında UEFA Şampiyonlar Ligi (2010) de dahil 16 kupa kazanan efsanevi başkan Massimo Moratti, azınlık hisselerini Endonezyalı işadamı Erick Thohir’e devrederek, kulübüyle olan bağını tamamen koparmış oldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.