"İnternet Çağında Medya Özgürlüğü" Semineri

"İnternet Çağında Medya Özgürlüğü" Semineri
Avrupa Komisyonu Dijital Gündemden Sorumlu Başkan Yardımcısı Kroes: "Nüfusun yüzde 80'inin online olduğu Türkiye'de, insanlar internet üzerinden pek çok fayda sağlıyor"

İSTANBUL (AA) - Avrupa Komisyonu Dijital Gündemden Sorumlu Başkan Yardımcısı Neelie Kroes, Türkiye'de nüfusun yüzde 80'inin online olduğunu belirterek, insanların internet üzerinden pek çok fayda sağladığını söyledi. 

İstanbul Bilgi Üniversitesinde düzenlenen "İnternet Çağında Medya Özgürlüğü" başlıklı seminerde konuşan Neelie Kroes medya ve ifade özgürlüğünün demokrasiler için vazgeçilmez olduğunu ifade etti.

Kroes, internet kullanımının katılımcı demokrasinin bir aracı olduğunu, sansür ve baskının ülkelerin gelişimi için önemli riskler taşıdığını dile getirdi.

Türkiye'de bir süre Twitter'a erişimin tedbir amaçlı engellenmesine değinen Kroes, şöyle devam etti:

"Nüfusun yüzde 80'inin online olduğu Türkiye'de, insanlar internet üzerinden pek çok fayda sağlıyor. Türkiye'de Twitter'ın yasaklandığı dönemde, Twitter kullanımında önemli bir artış olduğunu gördük. Bu da medya özgürlüğünün Türk halkı tarafından desteklendiğinin açık bir göstergesidir." 

Kroes, bu anlamda basın özgürlüğünün de hayati bir önem taşıdığını aktararak, "Medya özgürlüğü ve medyanın çoğulculuğu, demokrasi konusunda modern toplumlarla ortak değerleri paylaşan Türk halkının ve Türkiye'nin gelişimi için kritik bir konuma sahip" diye konuştu. 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.