İnternet sitesi nasıl kurulur? Hangi adımlar izlenmeli?

İnternet sitesi nasıl kurulur? Hangi adımlar izlenmeli?
Birçok farklı alanda internet ortamında site oluşturmak için geçmiş yıllarda iyi bir kod bilgisine sahip olmanı gerekiyordu. Günümüzde ise bu sistem çok daha kolay.

Bir internet sitesi kurmanın birden çok nedeni olabilir. Kimi firmalar ürünlerini internet üzerinden satmak için, kimi firmalar ise kurumsal kimliklerini geliştirmek için bir internet sitesine ihtiyaç duyuyorlar. Ayrıca kişisel internet siteleri de günümüzde bir hayli ilgi görüyor. Blog siteleri, haber siteleri veya video siteleri gibi birçok farklı alanda yayın yapan internet siteleri, her gün binlerce kullanıcıyı ağırlıyor. Bir internet sitesi oluştururken izlemeniz gereken bazı adımlar var.

EN ÖNEMLİ KURAL AMAÇ

İnternet sitesi kurmadan önce, kendinize plan yapmanız gerekiyor. Öylesine kurulmuş internet siteleri, genelde başarıya ulaşmadan kaybolup gidiyor. Etkili bir internet sitesi oluşturmadan önce, mutlaka amacınızı belirlemelisiniz. Mesela ''Bu internet sitesine neden ihtiyacım var?'' sorusunu mutlaka kendinize sorun. Siteniz aktif hale geldikten sonra, ne gibi çalışmalar yapacağınızı, ne tür faaliyetlerde bulunacağınızı veya hangi amaca hizmet edeceğinizi mutlaka belirleyin.

BÜTÇE AYIRIN

Belirlediğiniz amaçlar doğrultusunda planlamalarınıza devam ederken, olmazsa olmazlarınız arasında bütçe belirlemek, harcama planı yapmak mutlaka olmalı.

İSİM ÇOK ÖNEMLİ

Bir web sitesinin internet üzerindeki adı veya adresi anlamına gelen "domain" kavramı, IP adreslerini alan adınıza yönlendirerek sitenizin akılda kalmasını sağlar. Ziyaretçilerin sitenizi akılda tutabilmesi için sadece alan adı almanız yetmiyor. Sitenizle ilgili bir isim seçmek sizi bir adım öne taşıyacaktır. Çünkü içeriğinizden farklı bir alan adına sahip olmak, ziyaretçileriniz tarafından pek hoş karşılanmayabilir. Günümüzde internet sitelerine olan ilgi, birçok uygun alan adının daha önce satın alındığı anlamına geliyor. Mevcut olan ve alabileceğiniz isimler arasından, sizi en iyi yansıtan ismi seçmeniz gerekiyor.

BOL BOL İÇERİK ÜRETİN

İnsanların birçoğu para kazanabilmek için internet sitesine sahip olmak istiyor. Bu yüzden de çok kısa bir zamanda ziyaretçi sayılarını artırıp, daha fazla gelir elde etmek için çabalıyorlar. Öncelikle eğer bir blog, haber veya herhangi bir içerik siteniz varsa, ilk amacınız para kazanmak olmamalı. Oluşturduğunuz siteye sürekli içerik üreterek güncel kalmasını sağlamak, sitenizi ziyaret eden insanlar için meraka neden olurken daha fazla ziyaret edilmesine neden olacaktır.

GÖRÜNÜM ÖN PLANDA

Oluşturduğunuz internet sitesinin tasarımı ön planda tutulmalı. Sitenizi tasarlarken veya tema seçerken, kendinizi hedef kitlenizin yerine koymalı ve onlar gibi düşünmelisiniz. Kötü bir tasarıma sahip bir siteyi kimse ziyaret etmek istemez. Mümkün olduğunca kaliteli görseller kullanarak sitenizi ilgi çekici hale getirebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.